Amarant Bakkers vult vacatures in met Open Hiring

26 oktober 2020
Renee Pater (foto: Amarant Bakkers)

Amarant Bakkers gaat vacatures voor het hele productieproces invullen via Open Hiring. Geïnteresseerden kunnen zich elke donderdag inschrijven op de vacaturewachtlijst. Amarant voert het concept als eerste in bij de nieuwe bakkerij Patisserie Pater in Zwaagdijk.

Open Hiring betekent een baan krijgen zonder sollicatatiegesprek, cv, diploma of werkervaring. Een bedrijf stelt een vacature open en mensen die belangstelling hebben voor de baan - en denken deze aan te kunnen - zetten hun naam op een vacaturewachtlijst. Als er plaats is kunnen ze vervolgens op volgorde van aanmelding aan de slag. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring. Renee Pater van Amarant Bakkers vertelt: “Als je mensen die met moeite aan een baan komen een nieuw perspectief biedt, geven ze inzet en motivatie aan het bedrijf terug. Wat kan een werkgever zich nog meer wensen van zijn personeel? Bij Open Hiring is motivatie vanzelf ingebouwd”.

Open Hiring

De nieuwe bakkerij Patisserie Pater wil het eerste jaar 80 procent van de vacatures via Open Hiring invullen. Renee Pater gelooft dat de methode perfect aansluit bij het gedachtegoed van het bedrijf: “We zijn een familiebedrijf dat midden in de maatschappij staat. Ons bedrijf bestaat bijna 100 jaar en de koeken van Davelaar gaan zelfs terug tot 1883. Traditie is belangrijk, maar een frisse blik op de toekomst is voor ons nog belangrijker. In Nederland zijn er te veel mensen die nu niet meedoen op de arbeidsmarkt, en dat wel graag willen en kunnen. De verkeerde achternaam, een te hoge leeftijd, een ontbrekend diploma, allerlei niet direct belangrijke zaken kunnen voldoende zijn om mensen uit te sluiten. Daar kunnen we met Open Hiring wat aan doen”.

West-Friesland

Amarant Bakkers werkt samen met maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation, die het Open Hiring-principe in 2019 in Nederland introduceerde. Inmiddels zijn vijftien bedrijven uit de meest uiteenlopende bedrijfstakken succesvol gestart met de formule. Amarant is het eerste bedrijf die met Open Hiring start in de regio West-Friesland.

Het team van Amarant Bakkers gaat samen met lokale werkgeversorganisaties de komende tijd campagne gaan voeren in West-Friesland en omstreken om zowel werkzoekenden als andere ondernemers warm te maken voor Open Hiring. Ook heeft het familiebedrijf de ambitie om Open Hiring in meer van hun bakkerijen in Nederland te introduceren.

Amarant Bakkers

Amarant Bakkers is een modern bakkersbedrijf met zes bakkerijen dat bijna 100 jaar bestaat. Patisserie Pater in Zwaagdijk is de nieuwste bakkerij. Hier worden vanaf november 2020 de bekende Davelaar koeken gebakken.

Altijd op de hoogte blijven?