Allereerste virtuele Bakery Nexus bijeenkomst

6 mei 2020

De hele sector is druk doende met talloze creatieve aanpassingen om het werk te blijven doen in deze crisistijd. Zo ook Bakery Nexus. Afgelopen week werden de leden van de vereniging verrast met een uitnodiging voor de allereerste virtuele Nexus bijeenkomst én een toepasselijk pakket met items om ook thuis de Nexus-sfeer neer te zetten.

Het doel van de vereniging is Meet, Share & Fun. Het eigenwijze netwerk wil elkaar dan ook juist tijdens deze crisis blijven spreken. En nu dat niet in het echt kan, ging de vereniging zoals zovelen online. De virtuele bijeenkomst werd afgetrapt met een uitwisselingsronde. De leden deelden ervaringen en situaties waar ze tegenaan lopen en best practices. Het bleken vraagstukken van een heel divers kaliber: Hoe ga jij om met het verlies van je horeca-omzet? Ik ben bezig met bakpakketten maar kan geen gist meer krijgen, heeft iemand nog iets staan? De drukte vraagt andere werktijden en flexibiliteit van medewerkers, hoe pak jij dit aan? Ga jij nog iets extra’s optuigen met Moederdag?

Aan uitdagingen geen gebrek en al snel bleek weer dat de leden elkaar uitstekend konden helpen en doorverwijzen naar oplossingen. Want de uitdaging die de één al heeft getackeld, komt wellicht volgende week bij een ander om de hoek kijken.

Luchtigheid

Na de uitwisseling was er natuurlijk ook tijd voor wat luchtigheid en kon de ‘mute-knop’ eraf. Met de Nexus-bieropener werd collectief het Corona-biertje geopend en kon de Nexus pubquiz van start. Met diverse vragen over de vereniging en haar leden werd een ieders kennis flink op de proef gesteld.

Ook virtueel kreeg het netwerk het voor elkaar om de Nexus-sfeer neer te zetten en de gezamenlijke passie van de jonge professionals voor de bakkerij te delen. En wie weet smaakt het naar meer. Het drukbezochte Nieuwjaarsevent van de vereniging is al bijna niet meer voor te stellen, misschien een collectieve virtuele brancheborrel in januari 2021?

Bakery Nexus corona pakket van Bakery Nexus gekregen bij bericht over viruele bijeenkomst

Altijd op de hoogte blijven?