Allereerste virtuele Bakery Nexus bijeenkomst

bakery nexus online

De hele sector is druk doende met talloze creatieve aanpassingen om het werk te blijven doen in deze crisistijd. Zo ook Bakery Nexus. Afgelopen week werden de leden van de vereniging verrast met een uitnodiging voor de allereerste virtuele Nexus bijeenkomst én een toepasselijk pakket met items om ook thuis de Nexus-sfeer neer te zetten.

Het doel van de vereniging is Meet, Share & Fun. Het eigenwijze netwerk wil elkaar dan ook juist tijdens deze crisis blijven spreken. En nu dat niet in het echt kan, ging de vereniging zoals zovelen online. De virtuele bijeenkomst werd afgetrapt met een uitwisselingsronde. De leden deelden ervaringen en situaties waar ze tegenaan lopen en best practices. Het bleken vraagstukken van een heel divers kaliber: Hoe ga jij om met het verlies van je horeca-omzet? Ik ben bezig met bakpakketten maar kan geen gist meer krijgen, heeft iemand nog iets staan? De drukte vraagt andere werktijden en flexibiliteit van medewerkers, hoe pak jij dit aan? Ga jij nog iets extra’s optuigen met Moederdag?

Aan uitdagingen geen gebrek en al snel bleek weer dat de leden elkaar uitstekend konden helpen en doorverwijzen naar oplossingen. Want de uitdaging die de één al heeft getackeld, komt wellicht volgende week bij een ander om de hoek kijken.

Luchtigheid

Na de uitwisseling was er natuurlijk ook tijd voor wat luchtigheid en kon de ‘mute-knop’ eraf. Met de Nexus-bieropener werd collectief het Corona-biertje geopend en kon de Nexus pubquiz van start. Met diverse vragen over de vereniging en haar leden werd een ieders kennis flink op de proef gesteld.

Ook virtueel kreeg het netwerk het voor elkaar om de Nexus-sfeer neer te zetten en de gezamenlijke passie van de jonge professionals voor de bakkerij te delen. En wie weet smaakt het naar meer. Het drukbezochte Nieuwjaarsevent van de vereniging is al bijna niet meer voor te stellen, misschien een collectieve virtuele brancheborrel in januari 2021?

Bakery Nexus corona pakket

Dossiers
Meer over
Lees ook
Verwen het oog!

Verwen het oog!

De bakker met zijn smoezelige schort die met één hand een laatste toef slagroom op een feestelijke verjaardagstaart spuit en met zijn andere hand zijn telefoon vasthoudt om dit heugelijke moment te delen met zijn volgers: zijn digitale klanten en ambassadeurs. Ik kan het alleen maar aanmoedigen, ook al zie ik ook die vaatdoek op de werkbank liggen en...

Jong talent verdient podium en publiek

Jong talent verdient podium en publiek

Ik weet het nog goed. Mijn eigen deelname aan de Jeugdvakwedstrijden. Eerst aan het begin van het jaar zenuwachtig naar de regiowedstrijden, om daar aan het einde van de dag de verlossende woorden te horen. Regiokampioen! Dat betekende: op naar de landelijke finale. Weken vol trainingen volgden. Niets wilde ik aan het toeval overlaten.

In gesprek met Bakery Nexus - 'Vroeger zat misschien ook niet iedereen op nachtwerk te wachten'

In gesprek met Bakery Nexus - 'Vroeger zat misschien ook niet iedereen op nachtwerk te wachten'

Het afgelopen jaar werd steeds duidelijker dat de branche een probleem heeft door het groeiende tekort aan nieuwe vakmensen en het gebrek aan overnamekandidaten voor bestaande bakkerijen. In onze zoektocht naar oplossingen vroegen we een aantal Bakery Nexus-leden naar hun kijk op de branche en de toekomst.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....