Albert Heijn gaat ‘brood van gisteren’ verkopen

8 september 2021 Mischa Brendel Albert Heijn

Over enkele weken kan in elke AH-vestiging tot 11.00 uur brood worden gekocht dat de vorige dag is overgebleven, voor een gereduceerde prijs.

Momenteel biedt AH dit concept al aan in veertig filialen, maar over enkele weken moet dit in elk filiaal gebeuren. Brood en bolletjes die de dag ervoor niet zijn verkocht, worden tot 11.00 uur aangeboden tegen een lagere prijs: 25 cent voor een half brood en 50 cent voor een heel brood of een zak met bolletjes.

Met Brood van gisteren wil AH volgens eigen zeggen verspilling tegengaan. Volgens onderzoek van Wageningen University & Research blijft ongeveer de helft van het verspilde brood onverkocht in de supermarkt achter.

Om de verspilling van brood nog verder tegen te gaan, plaatst AH tijdens de Verspillingsvrije week op de verpakkingen van diverse broden stickers met tips en recepten om oud brood te gebruiken. Ook staan er op de AH-receptensite allerhande.nl en op receptkaarten in de winkel tips over wat voor gerechten je kunt maken van overgebleven brood.

Altijd op de hoogte blijven?