Actie Kiembrood levert € 10.000,- op voor KWF Kankerbestrijding

19 februari 2018

Ambachtelijke bakkers en Koopmans Meel haalden met hun actie Kiembrood & SamenLoop voor Hoop ruim €10.000,- op voor kankeronderzoek. Het bedrag is donderdag 15 februari 2018 bij Koopmans Meel in Leeuwarden overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Ilse Lamers van de bakkers Lamers uit Heesch nam het initiatief voor deze actie. Ze zocht contact met KWF en Koopmans Meel om samen een landelijke actie te organiseren. Koopmans Meel bedacht hiervoor het Kiembrood, gemaakt van speciaal Kiemmeel. Het smakelijke brood bevat tien keer meer tarwekiemen dan volkorenbrood. Een meelsoort die bovendien NON-GMO is en waarvan de volledige keten bekend en transparant is.

Deelnemende bakkers verkochten tijdens de actie zoveel mogelijk Kiembroden, een deel van de opbrengst was voor SamenLoop voor Hoop in hun regio. Om de actie bij klanten onder de aandacht te brengen ontvingen de bakkers een promotiepakket van Koopmans Meel. Koopmans Meel doneerde zelf 25 procent van de opbrengst van haar Kiemmeelverkoop. Het totaalbedrag van ruim €10.000,- is bedoeld voor kankeronderzoek.

Altijd op de hoogte blijven?