Acht tips om je bedrijf te runnen van Stef en Mandy van Manen

Bakkerij Tetteroo_BIB 2-2019

Bakkerij Tetteroo heeft vestigingen in Naarden, Blaricum, Huizen en Muiderberg. Het is niet altijd makkelijk om ze allemaal op één lijn te krijgen. Hoe zet je een structuur neer zodat je alle zaken goed kunt runnen? Stef en Mandy van Manen geven acht tips.

“Het is heel anders om bakker of ondernemer te zijn”, vertelt Stef. “Ik heb de afgelopen jaren al heel veel ontwikkeld op dat laatste vlak, maar ik heb ook nog steeds veel te leren. Om alle zaken goed te kunnen runnen, moet je een bepaalde structuur neerzetten. Daar wilden we begeleiding bij." Dat kregen ze van André Wijnhorst van de Nationale Bakkerij Academie (NBA).

1. Schakel een mystery guest in
Via de NBA kwam er een mystery guest naar de winkels. Deze bekijkt hoe alles eruit zien en hoe hij/zij wordt geholpen. Aan de hand daarvan kun je zien wat er goed gaat en wat beter kan.

2. Probeer extra te verkopen
André: “Dan moet je eerst weten wat de gemiddelde besteding per klant is en van daaruit afspraken gaan maken. Alle vestigingen worden aangestuurd door iemand ter plekke, en met de medewerkers van de vestigingen hebben we een training gedaan en afgesproken om twee op de tien klanten iets extra’s te verkopen."

3. Whatsappgroep voor medewerkers
Via deze whatsappgroep houden medewerkers elkaar op de hoogte konden houden van de acties per winkel.

4. Ideeën voor acties van medewerkers
Laat medewerkers met ideeën voor acties te komen. “Je loopt nou eenmaal harder voor een eigen idee
dan voor iets wat je opgelegd krijgt."

5. Stel een managementteam in
Stef en Mandy hebben een management waarin elke vestiging wordt vertegenwoordigd. Gezamenlijk bepalen ze de doelen per vestiging.

6. Zorg dat je medewerkers blij zijn
Aandacht voor de medewerkers, regelmatig een uitje met z’n allen, en afspraak-is-afspraak zijn voor Stef en Mandy de uitgangspunten.

7. Whatsappgroup voor klanten
Naar de Whatsappgroup kunnen klanten hun bestellingen sturen en eventuele bijzonderheden doorgeven.

8. Ontwikkel klantenacties
Mandy en Stef ontwikkelden verschillende acties om meer klanten in de winkel te krijgen. Zoals een oliebollenkaart waarmee mensen twee gratis oliebollen op kunnen halen. “Voor bestaande klanten is dat een mooi extraatje en we kregen er veel nieuwe klanten mee. Want als je die twee oliebollen komt halen, neem je vaak toch wat meer mee, of iets anders uit ons assortiment.”

Meer weten over Mandy en Stef van Manen en Bakkerij Tetteroo? Lees dan het complete artikel in Bakkers in bedrijf 2-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Lees ook
Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

Decemberdrukte? De bezem erdoor!

Decemberdrukte? De bezem erdoor!

Ondernemen is soms kunst- en vliegwerk. Drukke periodes, krappe bezetting of een combinatie daarvan vormen een belangrijke bron van stress. De NBOV zet acht tips op een rij om ook in drukke tijden overzicht te houden, en producten, hygiëne en allergeneninformatie te borgen. Zo voorkomt u dat de decemberproductie in de knel komt.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...