Aanmelden voor Meesterexamens 2022

Meesterexamens_foto Vereniging de Meesters

Foto: Vereniging de Meesters

In mei 2022 vinden de examens voor de titels Meester Boulanger en Meester Patissier plaats. Kandidaten hebben tot 1 juli 2021 de tijd om zich hiervoor in te schrijven. Op 21 juni is er informatiebijeenkomst voor mogelijke kandidaten.

De examendeelnemers doorlopen een intensief selectietraject. Na de beoordeling van het cv volgt de portfolioronde. Daarna is het theorie-examen en na goedkeuring van de theoriecommissie mogen de kandidaten deelnemen aan het praktijkgedeelte van het Meesterexamen. De praktijkexamens staan gepland voor mei 2022, maar de exacte datum is nog niet bekend. Op de websites Meesterexamen Patissier en Meesterexamen Boulanger staan alle voorwaarden en kunnen kandidaten zich inschrijven. 

Informatiebijeenkomst

Voor patissiers en boulangers die twijfelen over een mogelijke deelname organiseert Vereniging de Meesters op maandag 21 juni een informatiebijeenkomst. Kandidaten krijgen uitleg over het traject, kunnen de portfolio's van de huidige meesters bekijken en kunnen vragen stellen. Boulangers en patissiers kunnen zich hiervoor aanmelden door te mailen naar info@meestertitel.eu.

Vereniging de Meesters

De Vereniging de Meesters heeft momenteel negen Meesters. Dit zijn Robèrt van Beckhoven, Hidde de Brabander, Peter Bienefelt, Wilfred Haafs, Daan Hesseling, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Rudolph van Veen.

Lees ook
Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Fruitleverancier Prestige gaat bij aanvang van het aardbeienseizoen op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. Een vakjury met Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens bepalen welke bakker of patissier de beste variant maakt.

Chocolate Academy Belgium organiseert webinar voor moederdag

Chocolate Academy Belgium organiseert webinar voor moederdag

Speciaal voor moederdag organiseert de Chocolate Academy Belgium een webinar. Chef Dries Delanghe inspireert chocolatiers en patissiers met chocolade creaties en taart.

Proost!

Proost!

2021 begon zo mogelijk nog iets grijzer dan 2020 eindigde. Toch zie ik licht aan de horizon. Bij elk nieuw jaar zie ik de kansen om dingen anders, beter, rustiger, gezelliger, actiever te doen. En dit jaar voel ik dat in extreme mate.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...