Aanmelden voor Meesterexamens 2022

8 april 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Vereniging de Meesters

In mei 2022 vinden de examens voor de titels Meester Boulanger en Meester Patissier plaats. Kandidaten hebben tot 1 juli 2021 de tijd om zich hiervoor in te schrijven. Op 21 juni is er informatiebijeenkomst voor mogelijke kandidaten.

De examendeelnemers doorlopen een intensief selectietraject. Na de beoordeling van het cv volgt de portfolioronde. Daarna is het theorie-examen en na goedkeuring van de theoriecommissie mogen de kandidaten deelnemen aan het praktijkgedeelte van het Meesterexamen. De praktijkexamens staan gepland voor mei 2022, maar de exacte datum is nog niet bekend. Op de websites Meesterexamen Patissier en Meesterexamen Boulanger staan alle voorwaarden en kunnen kandidaten zich inschrijven. 

Informatiebijeenkomst

Voor patissiers en boulangers die twijfelen over een mogelijke deelname organiseert Vereniging de Meesters op maandag 21 juni een informatiebijeenkomst. Kandidaten krijgen uitleg over het traject, kunnen de portfolio's van de huidige meesters bekijken en kunnen vragen stellen. Boulangers en patissiers kunnen zich hiervoor aanmelden door te mailen naar info@meestertitel.eu.

Vereniging de Meesters

De Vereniging de Meesters heeft momenteel negen Meesters. Dit zijn Robèrt van Beckhoven, Hidde de Brabander, Peter Bienefelt, Wilfred Haafs, Daan Hesseling, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Rudolph van Veen.

Altijd op de hoogte blijven?