54 procent van de bakkers heeft geen website

Website

Ook in de bakkerijbranche komt de vraag steeds meer naar voren om online te kunnen bestellen, zeker voor grote afnames. In hoeverre gaan bakkers in deze ontwikkeling mee. Hoeveel bakkers hebben een website? Dat zocht Telefoonboek.nl uit.

Onderzoek

In totaal Telefoonboek.nl 4487 bakkers uit de database. Bij deze winkels keken de onderzoekers hoeveel bakkers een werkende website bezitten. Url’s zonder werkende pagina zijn niet meegeteld als werkend. 1710 bakkers bezitten een werkende website. Dit komt neer op 38,1 procent. Het betekent dat 61,9 procent van de onderzochte bakkerijen – 2777 gevallen – geen werkende website heeft.  Soms vonden de onderzoekers wel een url, maar werkte de site niet naar behoren.

Responsive

Vervolgens keken de onderzoekers bij de websites van de 1710 bakkers. Ze testen deze website op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is de website altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 46 procent van de onderzochte bakkerijen werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat bij 54 procent van de bakkers de website aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze wordt bekeken op mobiel of tablet.

Broodnodig

“Een simpele website met alleen de broodnodige informatie kan al voor meer klandizie zorgen” weet Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. “Het zorgt voor een grotere vindbaarheid op het web en het geeft je winkel een professionele uitstraling. Wanneer mogelijke klanten al op pad zijn, kan ook de mobielvriendelijkheid van de website hieraan bijdragen.

Lees ook:

 
Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

Vijf tips voor backlinks

Vijf tips voor backlinks

Hoe fijn zou het zijn als jouw website hoog scoort in Google. Om dat te bereiken kun je volgens de deskundigen anno 2019 niet om linkbuilding heen. Linkbuilding maakt je website beter vindbaar in de zoekmachine en zorgt ervoor dat Google je website als waardevol en relevant beschouwt. Met als gevolg meer bezoekers naar je website en meer conversie....

Aantal bedrijven in bakkerijbranche toegenomen

Aantal bedrijven in bakkerijbranche toegenomen

Marktdata bracht vandaag, 12 november, het Marketingrapport Bakkerijbranche 2019 naar buiten, een actueel overzicht van de bakkersbranche. Volgens het rapport is het aantal bakkerijen en vestigingen de afgelopen vijf jaar toegenomen. Met name het aantal kleine bedrijven is toegenomen.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...