50.000 exemplaren verkocht van de Kleine taartjes-serie van Petit Gâteau

2 mei 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Van de Kleine taartjes-serie van Meike Schaling, eigenaar en patissier van Petit Gâteau, zijn tot nu toe 50.000 exemplaren verkocht. Het eerste boek publiceerde Meike in 2018. In totaal bestaat de serie uit vier boeken.

De patisserie Petit Gâteau in Amsterdam is gebouwd rondom tartelettes. In 2019 vertelde Meike in Bakkers in bedrijf: “We hebben nu elke dag zo’n vijftig tot zestig soorten in de winkel liggen. Een deel vast assortiment en verder kijken we natuurlijk ook naar de seizoenen. In totaal hebben we zo’n honderd soorten die we regelmatig maken.” In de serie Kleine taartjes spelen deze tartelettes de hoofdrol.

In een persbericht van de uitgever zegt Meike: “Ik had nooit verwacht dat zoveel mensen enthousiast zouden zijn over het zelf bakken van kleine taartjes! Zo enthousiast zelfs, dat de taartringen die ik in mijn boeken aanraad te gebruiken, onlangs even nergens meer te verkrijgen waren!” Kleine taartjes verscheen inmiddels in meerdere talen over de hele wereld.

De 50.000e klant van een van de boeken uit de Kleine taartjes-serie werd afgelopen vrijdag verrast bij Dekker vd Vegt (Nijmegen). Ze ontving een gesigneerd exemplaar en een schaal vol kleine taartjes van Petit Gâteau.

Petit Gateau uitgeverij Kosmos

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?