ByFlow, Nederlandse producent en expert op het gebied van 3D Food Printing, is op de Beko Najaarsdagen (25 en 26 september) aanwezig. Hun 3D Food Printer 'The Focus’, het proces van 3D Food Printing en de mogelijkheden voor de bakkersbranche worden uitgelegd en gedemonstreerd bij Beko Techniek - Bakkerijgereedschappen. Op het podium Chocolade Compleet laat chocolatier Coco & Sebas uitgebreid zien hoe ze 3D-foodprinting dagelijks gebruiken.
In diverse food gerelateerde branches wordt 3D-foodprinting al gebruikt, bijvoorbeeld door chefs, chocolatiers en patisserieën. Beko Techniek en byFlow geloven dat 3D Food Printing meerwaarde biedt aan de bakkersbranche. Een innovatieve 3D Food Printer kan driedimensionale vormen en texturen te creëren die voorheen niet mogelijk waren. Bakkers kunnen hier bijvoorbeeld chocolade, marsepein, fondant, koekdeeg of fruitpuree gebruiken.
Beko Techniek en byFlow willen een samenwerkingsovereenkomst aangaan, waarbij Beko Techniek “The Focus” introduceert bij gemengde bakkersbedrijven en banketbakkerijen. Deze samenwerking wordt op de tweede Beko Najaarsdag - 26 september 2017 - bekrachtigd .