Maximaal aantal deelnemers bij Gouden Gard

13 mei 2016

VIANEN - Voor het eerst sinds lange tijd heeft de wedstrijd om de Gouden Gard het maximale aantal deelnemers bereikt. Maar liefst zestien kandidaten, jonge talentvolle patissiers, strijden in oktober om de prijzen. Ook de wedstrijd om de Talentenprijs is vol met in totaal 35 deelnemers. Voorzitter Hidde de Brabander is trots dat zoveel deelnemers zich hebben ingeschreven voor beide wedstrijden. “Hier doe je het natuurlijk voor! Het is mooi om te zien dat de wedstrijd zo leeft. De afgelopen jaren hebben we met de Gouden Gard werkgroep veel gedaan om dit te bereiken. Wij kijken uit naar oktober!”, aldus Hidde.

Vakwedstrijden

De twee vakwedstrijden waar jonge talentvolle patissiers strijden om de Gouden Gard en de Talentenprijs worden jaarlijks georganiseerd door de Vereniging Gouden Gard. Dit zijn wedstrijden voor jonge vakmensen in de Nederlandse Patisserie.

Nieuwe wedstrijddatum

De datum van de wedstrijd is gewijzigd. De nieuwe datum is dinsdag 11 oktober 2016. De locatie blijft ongewijzigd: het Miele Experience Center in Vianen. Voor de wedstrijd om de Gouden Gard maken de kandidaten een showstuk, twee dezelfde desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie soorten marsepein mens- en/of dierfiguren binnen een zelfgekozen thema. Deelnemers aan de Talentenprijs leveren op de wedstrijddag twee identieke desserttaarten in met als thema ‘1001 nacht’.

Altijd op de hoogte blijven?