Peulkorn 50%-Mix minder leverbaar wegens succes

25 april 2016

DORDRECHT - De vraag naar AB Mauri Peulkorn 50%-mix heeft alle verwachtingen overtroffen, waardoor deze nieuwe broodmix nu tijdelijk minder goed leverbaar is. Bij de groothandels Bakeplus en Beko ligt mogelijk nog wat voorraad, maar daarna duurt het tot week 18 voordat Peulkorn weer volop leverbaar is.

Aan het hart

Verkoopleider Jan Schoester vertelt: “Op de Bakkersvak lieten we de ambachtelijke bakkers voor het eerst kennismaken met Peulkorn, een nieuw brood dat bereid is met peulvruchten. We wisten dat we met deze introductie inspeelden op dé voedingstrend van dit moment, maar niet dat de verkoop zo hard zou gaan.” Schoester vindt het jammer dat Peulkorn minder goed leverbaar is in de komende weken. Hij zegt: “Het enthousiasme onder de ambachtelijke bakkers is groot. Sommigen hebben hun etalage volledig ingericht met peulvruchten. Je hoort van hen terug dat klanten Peulkorn erg waarderen. Het gaat me daarom echt aan het hart dat we juist deze bakkers nu niet optimaal kunnen bedienen.”

Alle zeilen bijgezet

In de komende weken worden binnen AB Mauri alle zeilen bijgezet om de Peulkorn 50%-mix zo snel mogelijk weer op de schappen van de groothandels te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven?