25-jarig jubileum Gerard & Suus

8 oktober 2021

Biologische bakkerij Gerard & Suus bestaat dit jaar het 25 jaar. Dat wordt gevierd met een open avond. Op vrijdag 15 oktober opent bakkerij samen met Korenmolen de Twee Gebroeders aan de Maasdijk de deuren.

De geschiedenis van Gerard & Suus begon op 10 oktober. Toen startte Gerard, na jarenlang bakker te zijn geweest in Rhenen, zijn Bakkerij Hardeman aan de Torenstraat 2 te Wijk & Aalburg. Vrij snel daarna ging hij samen met Suus biologisch bakken.

Biologisch

Door de jaren heen groeide Bakkerij Hardeman uit tot de meest complete biologisch en EKO gecertificeerde speciaalzaak in de gemeente Altena. Bijna alle gebruikte granen in de bakkerij komen uit Brabant en worden op windmolen ‘De Twee Gebroeders’ gemalen. Voor de verkoop werken de twee samen met veel biologisch gecertificeerde producenten uit Brabant. 

Een aantal jaren terug veranderde de naam Bakkerij Hardeman in ‘Gerard & Suus, [H]eerlijk Biologisch Brood en meer…’, waarmee de bakkerij niet alleen bekend is in de omgeving, maar ook daarbuiten. "Met klanten van heinde en ver, een bereik in de Benelux middels de webshop en een internationaal opleidingsinstituut (Dutch Organic Baking School) blijven wij onze kennis vergroten, verspreiden en daarmee wereldwijd delen", aldus Gerard & Suus.

Open avond

Het jubileum wordt met een kijkje acher de schermen. Dit gebeurt op vrijdag 15 oktober van 18:00u tot 00:00u met een open avond. "Samen met Sven – Korenmolen de Twee Gebroeders, aan de Maasdijk – openen wij onze deuren en is een ieder van harte welkom!", aldus Gerard & Suus. "Wij laten met trots zien, dat wat wij de afgelopen 25 jaar hebben opgebouwd en wat we nog heel lang willen voorzetten, bijgestaan door onze compagnon Corianne. Zij zal na verloop van tijd steeds meer de touwtjes in handen krijgen van ons mooie bedrijf, samen met een enthousiast team van absolute topbakkers, verkoopsters, chauffeurs enzovoort!"

Altijd op de hoogte blijven?