2019 officieel geopend door Bakery Nexus

NIeuwjaarsreceptie Bakery Nexus

NIeuwjaarsreceptie-Bakery-Nexus_5-300x200 Foto: Bakery Nexus

Afgelopen vrijdag 25 januari is ook voor de branche 2019 officieel afgetrapt. Bakery Nexus opende het jaar officieel met een bijeenkomst in hotel nhow in Rotterdam. Zo’n 200 aanwezigen proosten op het nieuwe jaar en werden verrast door een magisch optreden.

Nieuwe voorzitter Tamara Hoogerwaard nam deze avond officieel het stokje over van Wouderick van Dam die de afgelopen twee jaar voorzitter was. Hoogerwaard wilde deze avond nog niet alle plannen voor 2019 onthullen maar beloofde de toehoorders dat Bakery Nexus weer volop van zich zal laten horen dit jaar. Om te beginnen met een nieuwe column in Bakkers in bedrijf door het fictieve personage Maud. “Dus houdt 8 februari de brievenbus in de gaten”, maakte de kersverse voorzitter het publiek alvast warm.

De avond werd vervolgd met een optreden van Jan Reinder. Deze entertainer bracht een magische inspirerende show vol grappen en inzichten. Van  achter de rug opgeloste rubics-cubes tot mindtricks en rekensommen. Je moet erbij geweest zijn, en soms was zelf opletten niet genoeg om te snappen wat er nou precies gebeurde. Eén ding maakte Reinder wel goed duidelijk: “Van wat we doen is 95 procent automatisch gedrag. Slechts op die overige 5 procent hebben we zelf invloed, dus maak daar zo veel mogelijk gebruik van.” En om morgen nog eens te oefenen: de powerpose: sta eens 2 minuten met je handen in je zij als een superheld klaar voor actie en je zult zien dat je krachtiger met je goede voornemens en plannen aan de slag gaat. Een goed 2019!

Bekijk hier de Aftermovie van de Nieuwjaarsbijeenkomst van Bakery Nexus.

Lees ook
Jong talent verdient podium en publiek

Jong talent verdient podium en publiek

Ik weet het nog goed. Mijn eigen deelname aan de Jeugdvakwedstrijden. Eerst aan het begin van het jaar zenuwachtig naar de regiowedstrijden, om daar aan het einde van de dag de verlossende woorden te horen. Regiokampioen! Dat betekende: op naar de landelijke finale. Weken vol trainingen volgden. Niets wilde ik aan het toeval overlaten.

In gesprek met Bakery Nexus - 'Vroeger zat misschien ook niet iedereen op nachtwerk te wachten'

In gesprek met Bakery Nexus - 'Vroeger zat misschien ook niet iedereen op nachtwerk te wachten'

Het afgelopen jaar werd steeds duidelijker dat de branche een probleem heeft door het groeiende tekort aan nieuwe vakmensen en het gebrek aan overnamekandidaten voor bestaande bakkerijen. In onze zoektocht naar oplossingen vroegen we een aantal Bakery Nexus-leden naar hun kijk op de branche en de toekomst.

Veel activiteiten tijdens Bakkersvak

Veel activiteiten tijdens Bakkersvak

Bezoekers van Bakkersvak en IJs-Vak op 1, 2 en 3 maart hoeven zich niet te vervelen. Op het programma staan meer activiteiten dan ooit. Bijvoorbeeld demonstraties van het BoulangerieTeam en het Dutch Pastry Team, de nieuwe wedstrijd De beste bonbon van Nederland en het Bakery Institute is aanwezig met een live/operationele bakkerij op de beursvloer.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...