112 jaar oude Bakkerij Van der Waal uit Ridderkerk vraagt faillissement aan

19 oktober 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkerij Van der Waal in Ridderkerk heeft faillissement aangevraagd. Dat laat het bedrijf op Facebook weten. Van der Waal is een familiebedrijf van 112 jaar oud en heeft zes vestigingen in Ridderkerk en omgeving.

Het bedrijf stopt vanwege hoge grondstofprijzen en energiekosten, laten de medewerkers weten aan het AD. Ook meldt de bakkerij dat momenteel vooral verdriet en zorgen om onze klanten, leveranciers en het team van medewerkers overheerst. Er werken zo’n vijftig mensen bij de bakkerij.

De aanvraag wordt volgende week door de rechter beoordeeld. Het is nog niet bekend hoe de komende periode gaat verlopen. Dit zal in overleg met een curator worden vormgegeven, schrijft de bakkerij. “Wat we wél weten is dat we jou als klant ontzettend willen bedanken voor je klandizie door de jaren heen. We hebben ervan genoten om de plaatselijke bakker te mogen zijn voor jong en oud.”

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?