100 jaar bakken in Vlaardingen

VLAARDINGEN – In het bijzijn van leerlingen van ROC Zadkine, afdeling brood en banket, en docenten is deze week het boek ‘100 jaar bakken in Vlaardingen’ overhandigd aan business development manager Leo Lucassen van Royal Steensma. Het boek is geschreven door bakkerijdocent Frank Hazenberg en beschrijft de geschiedenis van bakkers in Vlaardingen. Het boekje wordt uitgegeven door streekmuseum Jan Anderson. De overhandiging ging gepaard met een rondleiding door de productie van Steensma: amandelspijs, bakmixen en marsepein.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
De Verstandige Kock

De Verstandige Kock

De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken.  Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck...

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

EverBake organiseert op 12 en 13 september frituurdemonstraties in de proefbakkerij bij het hoofdkantoor in Breda. Aan bod komen onder andere slimmer frituren, de frituurlijn en tips voor het beslag voor oliebollen en andere producten.