1.200 bezoekers voor Beko Najaarsdagen

2 oktober 2017

Beko hield op 25 en 26 september de Najaarsdagen bij NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Met ruim 1.200 bezoekers en 90 standhouders was het volgens Helma Elemens (Manager Ledenzaken & Communicatie Beko Coöperatie) een goede vakbeurs. De datum voor 2018 staat al vast: maandag 24 en dinsdag 25 september.

Speculaaskeuringen

Tijdens de Beko Najaarsdagen konden bakkers hun speculaas laten keuren. Een vak- en een consumentenjury keurden 281 speculaasproducten: 106 speculaasjes, 107 speculaasjes met amandelen en 68 stuks gevuld speculaas. Bakkerij Harrie-Jan Loeffen mag zich de beste speculaasbakker van Nederland noemen.

Chocolade Compleet

Het gezamenlijke initiatief Chocolade Compleet van Beko en Callebaut kreeg een podium tijdens de Najaarsdagen. Bezoekers konden achter de werktafels plaatsnemen en zelf chocoladeproducten maken. Tientallen bakkers, banketbakkers, chocolatiers en hun medewerkers maakten pindarotsjes, repen en flikken, verpakten hun eigen gemaakte producten en namen deze mee naar huis. Een aantal van hen schreef zich ter plaatse in voor de Chocolade Compleet-cursussen die worden gegeven in de Chocolate Academy van Callebaut in Zundert. Ook maakten velen een inlog aan voor de website Chocolade Compleet (www.chocoladecompleet.nl).

Beko-plein

In een van de twee beurshallen was een Beko-plein ingericht waar de Beko-bedrijven zich presenteerden. Baktechnisch adviseur Michel Schröder demonstreerde samen met de Italiaanse bakker Alberto Bernardi verschillende panettones en andere bijzondere eindejaarsproducten. Peter Bienefelt bakte stollen en gaf de bezoekers tips over het bakproces en de vulling. In de stand van Beko Techniek en op het Chocolade Compleet podium liet byFlow zien hoe met 3D-foodprinting verrassende producten in driedimensionale vormen kunnen worden gemaakt van chocolade, marsepein, fondant, koekdeeg of fruitpuree.

 

Altijd op de hoogte blijven?