1.200 bezoekers voor Beko Najaarsdagen

Beko Najaarsdagen

Beko hield op 25 en 26 september de Najaarsdagen bij NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Met ruim 1.200 bezoekers en 90 standhouders was het volgens Helma Elemens (Manager Ledenzaken & Communicatie Beko Coöperatie) een goede vakbeurs. De datum voor 2018 staat al vast: maandag 24 en dinsdag 25 september.

Speculaaskeuringen

Tijdens de Beko Najaarsdagen konden bakkers hun speculaas laten keuren. Een vak- en een consumentenjury keurden 281 speculaasproducten: 106 speculaasjes, 107 speculaasjes met amandelen en 68 stuks gevuld speculaas. Bakkerij Harrie-Jan Loeffen mag zich de beste speculaasbakker van Nederland noemen.

Chocolade Compleet

Het gezamenlijke initiatief Chocolade Compleet van Beko en Callebaut kreeg een podium tijdens de Najaarsdagen. Bezoekers konden achter de werktafels plaatsnemen en zelf chocoladeproducten maken. Tientallen bakkers, banketbakkers, chocolatiers en hun medewerkers maakten pindarotsjes, repen en flikken, verpakten hun eigen gemaakte producten en namen deze mee naar huis. Een aantal van hen schreef zich ter plaatse in voor de Chocolade Compleet-cursussen die worden gegeven in de Chocolate Academy van Callebaut in Zundert. Ook maakten velen een inlog aan voor de website Chocolade Compleet (www.chocoladecompleet.nl).

Beko-plein

In een van de twee beurshallen was een Beko-plein ingericht waar de Beko-bedrijven zich presenteerden. Baktechnisch adviseur Michel Schröder demonstreerde samen met de Italiaanse bakker Alberto Bernardi verschillende panettones en andere bijzondere eindejaarsproducten. Peter Bienefelt bakte stollen en gaf de bezoekers tips over het bakproces en de vulling. In de stand van Beko Techniek en op het Chocolade Compleet podium liet byFlow zien hoe met 3D-foodprinting verrassende producten in driedimensionale vormen kunnen worden gemaakt van chocolade, marsepein, fondant, koekdeeg of fruitpuree.

 
Lees ook
Chocolade Compleet biedt totaalconcept op maat

Chocolade Compleet biedt totaalconcept op maat

Chocolade blijft een geliefd product dat door een groot publiek wordt gekocht en gegeten. Steeds meer mensen kopen het graag bij een speciaalzaak, zoals de bakker. Daar is het aanbod vaak groot. Maar veel bakkers kopen hun chocolade producten in, waardoor zij een aanzienlijk deel van de marge op dit product mislopen. Met Chocolade Compleet maakt u gemakkelijk...

Chocolade, een groeimarkt!

Chocolade, een groeimarkt!

Over heel de wereld wordt chocolade gegeten. Maar Europa spant de kroon met ongeveer de helft van de totale wereldomzet. Zwitserland staat op nummer 1 met ongeveer 11,5 kg consumptie aan chocolade per persoon per jaar. In Duitsland en Engeland eet men ruim 9 kg per persoon. In Nederland staan we op de 13e plek met bijna 5 kg per persoon. En de groei...

Inspiratie uit Antwerpen

Inspiratie uit Antwerpen

Een bus vol bakkers, patissiers en chocolatiers vertrok 5 april naar Antwerpen voor een Trendtour. Georganiseerd door Callebaut en Beko in het kader van Chocolade Compleet bevatte de dag vijf bezoeken en een deel vrije tijd om zelf nog wat rond te neuzen. Onderverdeeld in vijf groepen bezochten ruim zestig deelnemers in de binnenstad van Antwerpen onder...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...