1.200 bezoekers voor Beko Najaarsdagen

Beko Najaarsdagen

Beko hield op 25 en 26 september de Najaarsdagen bij NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Met ruim 1.200 bezoekers en 90 standhouders was het volgens Helma Elemens (Manager Ledenzaken & Communicatie Beko Coöperatie) een goede vakbeurs. De datum voor 2018 staat al vast: maandag 24 en dinsdag 25 september.

Speculaaskeuringen

Tijdens de Beko Najaarsdagen konden bakkers hun speculaas laten keuren. Een vak- en een consumentenjury keurden 281 speculaasproducten: 106 speculaasjes, 107 speculaasjes met amandelen en 68 stuks gevuld speculaas. Bakkerij Harrie-Jan Loeffen mag zich de beste speculaasbakker van Nederland noemen.

Chocolade Compleet

Het gezamenlijke initiatief Chocolade Compleet van Beko en Callebaut kreeg een podium tijdens de Najaarsdagen. Bezoekers konden achter de werktafels plaatsnemen en zelf chocoladeproducten maken. Tientallen bakkers, banketbakkers, chocolatiers en hun medewerkers maakten pindarotsjes, repen en flikken, verpakten hun eigen gemaakte producten en namen deze mee naar huis. Een aantal van hen schreef zich ter plaatse in voor de Chocolade Compleet-cursussen die worden gegeven in de Chocolate Academy van Callebaut in Zundert. Ook maakten velen een inlog aan voor de website Chocolade Compleet (www.chocoladecompleet.nl).

Beko-plein

In een van de twee beurshallen was een Beko-plein ingericht waar de Beko-bedrijven zich presenteerden. Baktechnisch adviseur Michel Schröder demonstreerde samen met de Italiaanse bakker Alberto Bernardi verschillende panettones en andere bijzondere eindejaarsproducten. Peter Bienefelt bakte stollen en gaf de bezoekers tips over het bakproces en de vulling. In de stand van Beko Techniek en op het Chocolade Compleet podium liet byFlow zien hoe met 3D-foodprinting verrassende producten in driedimensionale vormen kunnen worden gemaakt van chocolade, marsepein, fondant, koekdeeg of fruitpuree.

 
Lees ook
Onweerstaanbare winterse chocolade

Onweerstaanbare winterse chocolade

Bijna iedereen vindt chocolade lekker. En dat komt niet alleen door de smaak. Het smeltpunt van cacaoboter ligt namelijk tussen de 35°C en 37°C, net onder de lichaamstemperatuur. Daardoor smelt het op je tong en geeft het een aangename mondbeleving. Niet gek dus dat je chocolade op vrijwel iedere menukaart tegenkomt; op de dessertkaart, maar ook steeds...

Chocolade, een groeimarkt!

Chocolade, een groeimarkt!

Over heel de wereld wordt chocolade gegeten. Maar Europa spant de kroon met ongeveer de helft van de totale wereldomzet. Zwitserland staat op nummer 1 met ongeveer 11,5 kg consumptie aan chocolade per persoon per jaar. In Duitsland en Engeland eet men ruim 9 kg per persoon. In Nederland staan we op de 13e plek met bijna 5 kg per persoon. En de groei...

Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

Antwerpen Expo staat van 22 tot en met 25 september in het teken van Bibac Plus 2019. Deze vakbeurs voor bakkers, slagers en traiteurs biedt een overzicht van de nieuwste producten en diensten. Daarnaast zijn er veel proeverijen, demonstraties en wedstrijden.

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...