Nieuws

Nieuwe editie Bakkersvak Journaal online

bakkersvak

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2019. De nieuwe editie staat nu online. In deze editie: een vooruitblik op de komende editie van Bakkersvak. Alles over duurzame chocolade van Callebaut, de terugkeer van ijs op bakkersvak, Royal Steensma, nieuwkomers op de beurs, een impressievideo van Bakkersvak 2018 en natuurlijk alle praktische informatie die je nodig hebt.

Over een paar maanden, namelijk op 10, 11 en 12 maart is het zo ver: Bakkersvak 2019. De beurs wordt voor het tweede jaar in Evenementenhal Gorinchem gehouden, maar voor het eerst met een duur van drie dagen. “De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als de gewenste, ideale dag om Bakkersvak te bezoeken”, vertelt eventmanager Corine Visser. Dit jaar staat de beurs in het teken van inspiratie voor ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ijsbereiders.

Segment IJs

Het segment IJs krijgt opnieuw een plek op de beurs. De meeste deelnemers uit het segment IJs van afgelopen jaar hebben alweer toegezegd. Ook zijn er een aantal nieuwkomers te vinden op de komende editie van Bakkersvak. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart van ‘IJs’ en ook de IJsroute keert terug.

Nieuwe soort chocolade

Callebaut is ook te vinden op de beurs. Het bedrijf introduceerde dit jaar een nieuwe chocoladesoort: Ruby RB1 Chocolade. Deze chocolade heeft bijzondere smaak- en kleureigenschappen die nog niet eerder vertoond waren. De kleur van deze nieuwe soort chocolade is namelijk roze en heeft een intens fruitige smaak.

Royal Steensma

Royal Steensma is komende editie aanwezig met de meesters Hidde de Brabander, Daan Hesseling en Hiljo Hillebrand. Zij vertonen op de stand van Royal Steensma hun kunsten en laten de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is.

Lees meer over Bakkersvak in deze editie van het Bakkersvak Journaal. 

Deel dit artikel

Verwante dossiers: