Nieuws

Jaaroverzicht: prijswinnaars 2018

prijs

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Bakkers in bedrijf helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wedstrijden en prijswinnaars.

JANUARI

De Rotterdamse Bakkerij Klootwijk won de laatste editie van de AD Oliebollentest. “Wereldklasse”, aldus de jury.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bakkerij-klootwijk-wint-ad-oliebollentest/

Jeroen Goossens en zijn leerling Ruben van Trigt wonnen de eerste editie van de patisseriewedstrijd The Dobla Pastry Battle op de laatste dag van de Horecava.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/jeroen-goossens-en-ruben-trigt-winnen-dobla-pastry-battle/

Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum en Swalmen werd de Beste Echte Bakker 2018. De titel Beste Winkel ging naar Dieteren, De Echte Bakker in Maasbracht. De Gouden Schieter voor de beste Winkelbeoordeling ging naar Cyrille en Priscilla Dieteren ook van de Echte Bakker uit Maasbracht.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/gommans-sevenum-beste-echte-bakker-2018/

Het bananenbrood van Udea won op 18 januari tijdens de Bio-beurs de titel Favoriet Bioproduct. Voor het bananenbrood gebruiken ze overrijpe bananen die anders worden weggegooid. De verkiezing is een initiatief van Bionext en BioNederland.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bananenbrood-udea-is-favoriet-bioproduct-2018/

FEBRUARI

WP Haton, partner in deegverwerkingsoplossingen, is voor de derde keer op rij benoemd tot een van de best geleide bedrijven van het Nederlandse midden- en grootbedrijf.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/wp-haton-wederom-best-managed-company/

Meester Boulanger Peter Bienefelt werd op de slotdag van Europain in Parijs World Master Baker 2018. Begeleid door zijn coach Hans Som mocht hij de toonaangevende prijs in ontvangst nemen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/peter-bienefelt-gekroond-tot-world-master-baker-parijs/

De Gouden Tavola’s zijn op 20 februari uitgereikt. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. De bedrijven Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS mochten een Gouden Tavola mee naar huis nemen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/uitreiking-gouden-tavola-2018/

MAART

Tijdens de eerste dag van Bakkersvak 2018 won Esther Faasen de prestigieuze Dutch Pastry Award. Zij maakte het beste showstuk en, volgens de jury, een mooie en smaakvolle taart.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/esther-faasen-wint-dutch-pastry-award-2018/

Kees Baars van IJssalon IJsie Prima (Callantsoog) is Nederlands Kampioen Gelato geworden met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom. Hij won hiermee de Gelato Festival Challenge.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/kees-baars-wint-gelato-festival-challenge/

Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk won de 22e editie van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/christiaan-vegt-bakt-lekkerste-brabantse-worstenbroodje/

IJssalon Florence uit Nederweert won tijdens de Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs, de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/ijssalon-florence-wint-titel-beste-ijssalon-2018/

Na twee derde plaatsen in de afgelopen twee jaar won Willem Steenbergen uit Meppel in 2018 de paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/echte-bakker-willem-steenbergen-wint-paasbrodencompetitie/

APRIL

Echte Bakker Joop van Meijel uit Clinge won op 3 april voor de vijfde keer op rij de Zeeuwse Bolustrofee.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bakker-joop-meijel-bakt-weer-beste-zeeuwse-bolus/

MEI

De Maleisische topchef Otto Tay won samen met zijn teamgenoten de Asian Pastry Cup 2018.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/maleisisch-patisserieteam-wint-asian-pastry-cup/

JUNI

Het Echte Bakkersgilde maakte 6 juni de winnaars van de Desem Awards in de categorieën gevuld en ongevuld desembrood bekend. Nijkamp, De Echte Bakker won in de categorie ongevuld desembrood. In de categorie gevuld desembrood ging de Award naar Jorink, De Echte Bakker.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/jorink-en-nijkamp-winnen-desem-awards-2018/

Het Nederlands Bakkerij Centrum bekroonde de aardbeiensloffen van Bakkerij Kees Gutter opnieuw met goud.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bekroonde-zomerkoninkjes-bakkerij-kees-gutter/

Zowel Mama Madina’s glutenvrij zuurdesembrood van als het ambachtelijke deeg Dough-to-go van Meike Schaling kregen de titel van ‘Lekkerste product van 2018’. De prijs voor het Meest Duurzame product ging naar de Bokken Bouillon van Annelies Hermsen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/winnaars-van-de-amsterdam-food-pitch/

JULI

Julia’s, Bagels & Beans, Spar en Hutten zijn de best gewaardeerde Out of Home Formules 2018. Dat bleek uit de achtste editie van het jaarlijkse GfK Formule Rapport.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/best-gewaardeerde-out-of-home-formules-2018/

SEPTEMBER

China heeft maandag 17 september in München de iba-UIBC-Cup 2018 gewonnen. Helaas gingen er tijdens de prijsuitreiking geen awards naar de Nederlandse deelnemers Hans Heiloo en Michel Schröder.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/china-wint-iba-cup-2018/

Bakker Roel Boonstra uit De Knipe won de tweede editie van de LC Oranjekoekverkiezing.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/roel-boonstra-wederom-winnaar-oranjekoekverkiezing/

OKTOBER

Bakkerij Schuiteman uit Garderen bakt de lekkerste speculaas. De bakker haalde de beste score bij de speculaaskeuringen tijdens de Beko Najaarsdagen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bakkerij-schuiteman-bakt-de-lekkerste-speculaas/

NOVEMBER

De Zwitser Elias Läderach won de World Chocolate Masters. De Nederlander Patrick de Vries, patissier van Bakkerij Koopmans haalde de finale niet.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/elias-laderach-wint-world-chocolate-masters-2018/

Drie producten van Bakkerij Kees Gutter zijn met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum. Zowel de appeltaart, de speculaasbrokken en de karamelslof vielen in de prijzen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bakkerij-kees-gutter-haalt-drie-keer-goud/

Grote winnaars van de BakkersVakWedstrijden 2018 waren Bakkerij Haafs en Bakkerij Verba. Haafs was de winnaar van de kampioensbokaal, de Meergranen trofee en een medewerkster van Haafs: Britt Brukker, won de Talentenprijs. Bakkerij Verba werd de nummer één van de Banket TopVijf, de Sinterklaastrofee, de Taart trofee, de Stukswerk trofee en de Cake trofee. De Oud&Nieuw trofee (appelbeignets en gevulde oliebollen) ging naar Stephan Venema. Jan Vreugdenhil won de Koek trofee en de Vruchtenbrood trofee.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/haafs-en-verba-grote-winnaars-bakkersvakwedstrijden/

Na de jaarlijkse Top-Bakkers vergadering begin november mag Bakkerij Koenen uit het Gelderse Westervoort zich een jaar lang ‘Top Bakker van het Jaar’ noemen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/bakkerij-koenen-top-bakker-2018/

Tijdens de Horeca Expo in België vindt jaarlijks de Gelato Festival Challenge, initiatief van de Carpigiani Gelato University, plaats. Rob Proost van ijssalon Barijs uit Lichtaart won deze wedstrijd.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/eenvoud-sorbet-zorgt-voor-winst-gelato-festival-challenge/

de 19-jarige Jana Jansen won de eerste editie van de ‘Junior Gelato Festival Challenge’. Een wedstrijd georganiseerd door Carpigiani.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/eerste-winnares-junior-gelato-festival-bekend/

De nieuwe graansoort Tritordeum was dit jaar gekozen als de Best ‘Better-For-You Ingredient of the Year’. De prijs werd uitgereikt op de Food Matters Live beurs en conventie in Londen.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/tritordeum-gekozen-als-best-better-for-you-ingredient-of-the-year/

DECEMBER

Voor de vierde keer bakte Bas Gommans van Gommans, de Echte Bakker, de Beste Kerststol. In 2012, 2013 en 2014 kwam hij ook al als beste uit de bus.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/echte-bakker-gommans-bakt-beste-kerststol/

De Echte Bakker Jan Toet, met twee winkels in Apeldoorn, is voor de tweede keer op rij de winnaar van de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde geworden.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/jan-toet-wint-weer-titel-beste-oliebollenbakker/

Er is een prijs uitgereikt voor het ‘Worstenbroodje van de Toekomst’. In 2018 organiseerde Grand Theatre Boekhandel Breda de wedstrijd. Suzanne van der Poll sleepte de prijs binnen met haar ‘woshibroodje’.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/woshibroodje-wint-worstenbroodje-van-de-toekomst/

Eind november 2018 werden Maastricht Awards uitgereikt. De Maastricht Student Entrepreneur Award ging naar Pieke-Broodbier van Innowastion. Het bier wordt gemaakt van oud brood dat anders wordt weggegooid.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/pieke-broodbier-wint-maastricht-student-entrepreneur-award-2018/

In december werden de provinciewinnaars van de Oliebollentestonline.nl bekend gemaakt. Onder de winnaars waren vijf ambachtelijke bakkers.

https://www.bakkersinbedrijf.nl/uitslag-oliebollentestonline-nl-is-bekend/

Deel dit artikel

Verwante dossiers: