Zout
Zout is een veelbesproken onderwerp in de bakkerijsector. De wetgeving eist een verdere zoutreductie in brood. Hoe gaat u daar als bakker mee om? In dit dossier vindt u informatie over zout en zoutreductie.

Bekijk het dossier.

Volkoren
In juni 2012 begon het Voorlichtingsbureau Brood met een opvallende volkorencampagne, die heel Nederland laat zien hoe gezond én lekker volkorenbrood is. De campagne startte op de Alpe d’Huez en verovert vanaf daar via evenementen, dorps- en stadspleinen, tijdschriften, persaandacht, social media en tv de Nederlandse broodeter. In dit dossier worden alle nieuwtjes en wetenswaardigheden over volkorenbrood en de campagne bijgehouden.
Bekijk het dossier.
Grondstoffen belicht
Grondstoffen vormen het fundament van bakkerijproducten. Daarbij is kennis van de gebruikte grondstoffen ook van evident belang. Clementine van Muijen, docent bakkerijtechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein, bespreekt in een reeks artikelen een aantal veel gebruikte grondstoffen. Aangevuld met informatie van grondstofleveranciers.
Bekijk het dossier.
Deel dit artikel