Training VITAL allergenen web-based

Tijdens de verdiepingscursus VITAL allergenen wordt het VITAL Program toegelicht. Aan de hand van opdrachten en (eigen) praktijkvoorbeelden worden berekeningen uitgevoerd met twee rekentools: de calculator van Allergenen Consultancy en VITAL Online.

Bij het beheersen van allergenenrisico’s spelen actiegrenzen of drempelwaarden een belangrijke rol. Wanneer is er wel een risico voor de allergische consument en wanneer niet? En moet er een waarschuwing op het etiket geplaatst worden ('kan sporen bevatten' ook wel 'may-contain labelling' genoemd)?

Op basis van wetenschappelijke informatie heeft Allergen Bureau het VITAL risicobeoordelingsysteem ontwikkeld. Dit systeem wordt wereldwijd toegepast voor risicobeoordeling van allergenen. Diverse Europese overheden passen VITAL toe bij allergenenrecalls. En ook retailers als Albert Heijn vragen om een VITAL allergenenberekening van hun huismerkleveranciers voordat kruisbesmetting met allergenen op het etiket vermeld wordt.

De web-based training is mogelijk vanaf elke computer of laptop. Alleen een camera, microfoon (standaard op veel laptops) en een rustige omgeving zijn nodig. Allergenen Consultancy zorgt voor een web-based trainingsomgeving in Zoom. Hiervoor is het niet nodig om zelf een account of betaald abonnement af te sluiten.

https://www.allergenenconsultancy.nl/product//cursussen-en-e-learning/training-vital-allergenen-web-based