Bakkers in bedrijf | editie 9-2021

Bakkers in bedrijf 9-2021

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is productie. Bakkers in bedrijf 9-2021 verschijnt 12 november 2021. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

ACTUEEL

 • De toekomst
 • Uit de branche
 • Interview: Johan Pater
  ‘Duurzaamheid is grootste uitdaging’

AMBACHT

 • Lekker over de top in Parijse stijl
  Nieuw interieur voor Patisserie Nijtmans
 • Column Arend Kisteman

PRODUCTIE

 • Dubbele bolrijs zonder ruimteverlies
  Van Heeswijk blij met service Ter Haar
 • Rademaker Technology Center
  Samen met klanten een eindproduct realiseren
 • ‘Dit geeft veel arbeidsbesparing’
  De Stadsbakker kiest opbolmachine van Spronk

ONDERNEMEN

 • Vraagbaak NBC
 • Column Maud
 • ‘Volop gemak voor de klant’
  Broodhuys De Beerse Bakker begint vershof
 • Column Silvia van Nieuwland
 • Congres Food Technology
  ‘Food meets high tech’
 • Energie: groot probleem voor bakkers
  NBOV zet zich in voor kostenbeheersing
 • ‘Alles vers en altijd iets te beleven’
  Kwaliteitsapparatuur bij banketbakker Verspeek
 • Financieel
 • Recept NBT: Mark Plaating
 • Boeken
In deze editie
Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Patisserie Nijtmans gaat voor Frans interieur

Ruim zes jaar na de opening in februari 2015 heeft Patisserie Nijtmans in Amersfoort het interieur van de bescheiden winkel aan de Arnhemseweg volledig vernieuwd. De winkel, eerder in bruintinten, heeft nu de zachte uitstraling van wit marmer en lindegroen hout. “Het was tijd”, vinden eigenaren Marco en Karin Nijtmans. “Onze gebakjes verdienden een...

De Stadsbakker kiest voor opbolmachine van Spronk

De Stadsbakker kiest voor opbolmachine van Spronk

Opbollen, een handeling die tot nu toe nog vrijwel altijd met de hand wordt gedaan. In de zoektocht naar een machine om de bakker te ontlasten en de productiecapaciteit te verhogen stuitte Arend Kisteman, eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle, op de excentrische opbolmachine.

Grootbroodbakker Van Heeswijk kiest voor service van Ter Haar

Grootbroodbakker Van Heeswijk kiest voor service van Ter Haar

Voor veel bakkers is hij onmisbaar: de bollenrijskast. Een van de partijen waar je terechtkunt voor zo’n bollenkast, is Ter Haar bakkerijmachines uit Nijverdal. “De klant is bij ons koning”, vertelt mede-eigenaar Albert ter Haar. En dat kan Rob Soeterboek van Bakkerij van Heeswijk beamen.

Samen met klanten een eindproduct realiseren in het Rademaker Technology Centre

Samen met klanten een eindproduct realiseren in het Rademaker Technology Centre

Wiep Bergsma is sinds 2011 manager van het Rademaker Technology Centre (RTC). Van jongs af aan heeft hij een passie voor het bakkersvak. Hij volgde verschillende opleidingen in het bakkerijwezen, heeft een bachelor levensmiddelentechnologie gehaald en is Master of Food Management. Wat vindt hij het leukst aan werken bij Rademaker? “Elke dag is anders!”

Broodhuys De Beerse Bakker begint een vershof

Broodhuys De Beerse Bakker begint een vershof

Vader Ton en zoon Gidion Bressers geloven heilig in de kracht van een vershof: alle versproducten onder één dak, dat biedt volop gemak voor de klant. Daarom runnen ze niet alleen een filiaal in de vershof van Veldhoven, maar zijn ze er zelf ook een gestart in Middelbeers. “Dat is best een uitdaging, want naast brood en banket verkopen we nu ook zuivel,...

Communicatieadvies tijdens Bakkersvak

Communicatieadvies tijdens Bakkersvak

Bereik jij je klanten wel goed genoeg? Straalt je website uit wie je bent als ondernemer? Wil je aandacht voor een bijzonder evenement, of wil je je jubileum vieren met een eigen magazine? Bakkers in bedrijf helpt je graag op weg.

Nieuwe tijd

Nieuwe tijd

Zo’n voorwoord – of met een chiquer woord redactioneel – zoals ik hier schrijf, is soms makkelijker dan anders. Vaak loop ik tijdens het maken of redigeren van het blad vanzelf tegen een onderwerp aan. Soms is het wat persoonlijker, en de afgelopen maanden ging het natuurlijk meer dan eens over wat ons allemaal dag en nacht bezighield.

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en vakblad EVMI (Alea Publishers) samen het congres Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. Hier komen food en hightech samen, met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Oftewel: hoe kan het efficiënter, effectiever, duurzamer?

Banketbakkerij Verspeek blij met kwaliteitsapparatuur

Banketbakkerij Verspeek blij met kwaliteitsapparatuur

banketbakker Vincent Verspeek uit Utrecht biedt klanten die tussen de middag een belegd broodje komen halen iets extra’s: verse sinaasappelsap. Hij kocht daarvoor een Zummo sinaasappelpers bij Woertman, en die bevalt uitstekend. Ook de Sanomat slagroommachine die hij afnam bij Woertman is de investering dubbel en dwars waard. “Een winnend elftal moet...

Energie: uitdaging voor bakkers

Energie: uitdaging voor bakkers

Bakkers zijn grootverbruikers van energie. De stijgende energieprijzen betekenen daarom een forse kostenverhoging. De NBOV zet alle mogelijkheden in om die kosten voor de ambachtelijke bakker beheersbaar te houden. Daarnaast moeten bakkers fors investeren vanwege de energietransitie. Energie lijkt daardoor voor ondernemers een van de belangrijkste problemen...