Bakkers in bedrijf | editie 8-2021

Bakkers 8-2021

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is feestdagen. Bakkers in bedrijf 8-2021 verschijnt 8 oktober 2021. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

Actueel

  • De toekomst
  • Uit de branche
  • Interview met Ronald van Haarlem

Ambacht

  • Trash’ure Taarten verlegt grenzen
  • Extra genieten met kerst
  • Column Arend Kisteman
  • Met chocolade is het altijd feest

Industrie & Ambacht

  • Bijenkorf: chocoladeletters in maart
  • Schandaal rond ethyleenoxide

Ondernemen

  • Pas op met tekenen van contracten
  • 1-2-3 Patisserie
  • Vraagbaak FoodBase
  • Nieuwe klimaatwet: begin nu!
  • Maak je eigen decembermagazine
  • Column Jannes Schuiling
  • ‘Creëer openheid in je winkel’
  • Column Andries Gort
  • Op naar 10 jaar Bakkersvak
  • Financieel
  • Bedrijvengids
  • Recept NPT
  • Boeken
In deze editie
Stichting Ambachtelijke Bakkerij laat bakkers zelf kiezen

Stichting Ambachtelijke Bakkerij laat bakkers zelf kiezen

Dit najaar publiceert de Stichting Ambachtelijke Bakkerij geen decemberspecial van het magazine Bakwerk, maar laat zij de bakker zijn eigen tijdschrift samenstellen. Dat kan aan de hand van een catalogus met artikelen, gecombineerd met eigen inbreng, zoals een voorwoord, logo’s, bestellijsten of aanbiedingen. Zo krijgt iedere bakker zijn eigen unieke...

1-2-3 Patisserie: De kortste weg naar eigentijds gebak met Debic en Bakeplus

1-2-3 Patisserie: De kortste weg naar eigentijds gebak met Debic en Bakeplus

Eigentijdse patisserie is gebak met een moderne uitstraling, meer texturen en meer smaak. De vraag ernaar wordt steeds groter. Daarom helpt Debic je, samen met Bakeplus, graag een selectie trendy patisserie te ontwikkelen. Met behulp van ons 1-2-3 patisserieconcept kun je eenvoudig aan de slag met het uitbreiden van je bestaande assortiment.

Voorbereidingen voor een feestmaand

Voorbereidingen voor een feestmaand

Afgelopen jaar ging de proeverij van Landwaart Culinair in Maartensdijk wegens corona niet door. Dit jaar hoopt het bedrijf wel weer een breed assortiment aan hapjes te laten proeven, zodat klanten zich kunnen voorbereiden en verheugen op het complete decemberassortiment van de versspeciaalzaak – waaronder de feestelijke desserts van Ronald van Haarlem.

Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Met de start van het nieuwe schooljaar beginnen ook weer de stages. Meestal zijn deze al voor de zomer geregeld, maar er zijn altijd een paar leerlingen die geen stageplek hebben weten te vinden. Op zich is dat bijzonder, in een tijd waarin het personeel niet voor het oprapen ligt en we nieuwe aanwas hard nodig hebben.

De feestdagen bij Patisserie de Bijenkorf

De feestdagen bij Patisserie de Bijenkorf

Macarons, chocoladeletters, marsepein, bonbons, hartige taarten; de patisserie van de Bijenkorf draagt al jaren bij aan de goede naam van het warenhuis. In de bakkerij van de Bijenkorf maken ze alle producten voor de eigen vestigingen en externe klanten. Mark Potma, manager patisserie, vertelt over de uitdaging om het enorme feestdagenassortiment tijdig...

Profiteer optimaal van de feestdagen!

Profiteer optimaal van de feestdagen!

De decembermaand komt er weer aan. Hoe kan ik mijn omzet in die periode verhogen?

‘Op je handen zitten’

‘Op je handen zitten’

Tijdens een sollicitatiegesprek, voor de functie van manager human resources, werd mij op de valreep gevraagd: “O ja, hoe ga jij mij eigenlijk inspireren?” Voor ik het wist floepte het eruit: “Ik ga jou niet inspireren, dat doe je hopelijk zelf!”.

‘Ik krijg veel vrijheid’

‘Ik krijg veel vrijheid’

Merle van ’t Oever (19) heeft net haar opleiding afgerond, werkt bij de Stadsbakker in Zwolle en wil ooit haar eigen zaak starten. “Over vijf jaar ben ik rond de 25, dat vind ik wel een mooie leeftijd om mijn eigen patisserie te hebben.”

Ingrediënten­ontwikkeling

Ingrediënten­ontwikkeling

De ontwikkeling van nieuwe ingrediënten is na WOII sterk op gang gekomen. De behoefte aan meer voedsel was toen erg groot. Er moest ‘brood op de plank’ komen, en wel zoveel mogelijk.

Onbelaste jubileumuitkering

Onbelaste jubileumuitkering

Misschien moeten we er een wereldwijde terugkerende feestdag van maken als corona uit de wereld is of ons niet langer belemmert in ons dagelijks leven. Dat we elkaar weer kunnen omhelzen, concerten kunnen bezoeken, een drankje doen in een kroeg, onderwijs kunnen volgen op locatie, ongehinderd op vakantie kunnen gaan en weer feestjes kunnen vieren.