Bakkers in bedrijf | editie 8-2021

Bakkers 8-2021

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is feestdagen. Bakkers in bedrijf 8-2021 verschijnt 8 oktober 2021. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

Actueel

  • De toekomst
  • Uit de branche
  • Interview met Ronald van Haarlem

Ambacht

  • Trash’ure Taarten verlegt grenzen
  • Extra genieten met kerst
  • Column Arend Kisteman
  • Met chocolade is het altijd feest

Industrie & Ambacht

  • Bijenkorf: chocoladeletters in maart
  • Schandaal rond ethyleenoxide

Ondernemen

  • Pas op met tekenen van contracten
  • 1-2-3 Patisserie
  • Vraagbaak FoodBase
  • Nieuwe klimaatwet: begin nu!
  • Maak je eigen decembermagazine
  • Column Jannes Schuiling
  • ‘Creëer openheid in je winkel’
  • Column Andries Gort
  • Op naar 10 jaar Bakkersvak
  • Financieel
  • Bedrijvengids
  • Recept NPT
  • Boeken
In deze editie
Wat betekent de nieuwe klimaatwet concreet voor uw bedrijf?

Wat betekent de nieuwe klimaatwet concreet voor uw bedrijf?

Het grote doel van de Europese Green Deal, die op 11 december 2019 werd gepresenteerd, is de Europese Unie (EU) klimaatneutraal en circulair maken. De standpunten zijn vastgelegd in een Europese klimaatwet die op 24 juni 2021 officieel is aangenomen. Kortom, de doelstelling van een klimaatneutrale EU in 2050 is nu in wetgeving opgenomen.

Duurzame droom van Trash’ure Taarten wordt werkelijkheid

Duurzame droom van Trash’ure Taarten wordt werkelijkheid

Een ‘tiptop-worteltaart’ van de worteltopjes en -puntjes die anders in de container zouden verdwijnen. Een code-roodfruittaart van geredde frambozen. Het gebak van Trash’ure Taarten is gemaakt van producten die anders worden weggegooid. De afnemers van deze taarten, voornamelijk bedrijven en organisaties, dragen zo op een leuke manier een steentje bij...

Vandemoortele biedt inspiratie voor luxe verwenmomenten

Vandemoortele biedt inspiratie voor luxe verwenmomenten

Na lang op de rem te hebben gestaan, willen consumenten er dit jaar met kerst uithalen wat erin zit. Eindelijk weer ongecompliceerd samen zijn en genieten van culinaire verwennerij, ook van de bakker! Het mag dit jaar daarom allemaal extra feestelijk.

Twister-extra

Twister-extra

Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele.

Croissant-kroon

Croissant-kroon

Een recept voor de feestdagen van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele.

Callebaut presenteert inspiratiemagazine voor de feestdagen

Callebaut presenteert inspiratiemagazine voor de feestdagen

Chocolade is en blijft hot, en mag dus niet ontbreken in de bakkerijvitrine. zeker niet nu de feestdagen in zicht zijn. Callebaut komt met een nieuw bakkerij-inspiratiemagazine om je te helpen aan de hoge eisen van (ook jonge) klanten te voldoen. Daarnaast kun je een webinar volgen over de geheimen van de chocoladetaart en -tartelette, eersteklas bestsellers.

Ethyleenoxide: veel terugroepacties

Ethyleenoxide: veel terugroepacties

“Ethyleenoxide is het nieuwe fipronylschandaal.” Stevige woorden van Frank Lindner van Foodwatch. De organisatie vindt dat de NVWA steviger moet ingrijpen. Het begon allemaal met een partij sesamzaadjes uit India, waarin het bestrijdingsmiddel werd aangetroffen. Recalls volgden, maar het middel wordt nu ook in andere producten aangetroffen. Hoe moet...

Pas op met het tekenen van overeenkomsten

Pas op met het tekenen van overeenkomsten

Overeenkomsten zijn er in alle soorten en maten: een contract voor drukwerk, een overeenkomst met een afvalverwerker of een accountant, of service-abonnementen voor machines. Voor alle overeenkomsten geldt dat u ze goed moet lezen voordat u tekent. Wat moet u nog meer in de gaten houden?

Op naar 10 jaar Bakkersvak in 2022

Op naar 10 jaar Bakkersvak in 2022

In deze editie van Bakkers in Bedrijf trappen we eindelijk af met beursnieuws uit de sector. Corine Visser, Head of Cluster bij Easyfairs en daarmee eindverantwoordelijke van Bakkersvak, neemt ons mee in het laatste nieuws rondom de beurs: “Eindelijk mogen we weer, en wat is het bijzonder om te zien wat een beurs aan emoties bij mensen teweegbrengt.”

Talenten

Talenten

Uit cijfers blijkt dat veel jongeren afhaken tussen de eerste schooldag en een uiteindelijke baan in de bakkersbranche. Waar gaat het mis? Worden ze op school niet genoeg gemotiveerd? Krijgen ze tijdens hun stages wel genoeg uitdagend en inspirerend werk te doen?