Bakkers in bedrijf | editie 8-2021

Bakkers 8-2021

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is feestdagen. Bakkers in bedrijf 8-2021 verschijnt 8 oktober 2021. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

Actueel

  • De toekomst
  • Uit de branche
  • Interview met Ronald van Haarlem

Ambacht

  • Trash’ure Taarten verlegt grenzen
  • Extra genieten met kerst
  • Column Arend Kisteman
  • Met chocolade is het altijd feest

Industrie & Ambacht

  • Bijenkorf: chocoladeletters in maart
  • Schandaal rond ethyleenoxide

Ondernemen

  • Pas op met tekenen van contracten
  • 1-2-3 Patisserie
  • Vraagbaak FoodBase
  • Nieuwe klimaatwet: begin nu!
  • Maak je eigen decembermagazine
  • Column Jannes Schuiling
  • ‘Creëer openheid in je winkel’
  • Column Andries Gort
  • Op naar 10 jaar Bakkersvak
  • Financieel
  • Bedrijvengids
  • Recept NPT
  • Boeken
In deze editie
Wat betekent de nieuwe klimaatwet concreet voor uw bedrijf?

Wat betekent de nieuwe klimaatwet concreet voor uw bedrijf?

Het grote doel van de Europese Green Deal, die op 11 december 2019 werd gepresenteerd, is de Europese Unie (EU) klimaatneutraal en circulair maken. De standpunten zijn vastgelegd in een Europese klimaatwet die op 24 juni 2021 officieel is aangenomen. Kortom, de doelstelling van een klimaatneutrale EU in 2050 is nu in wetgeving opgenomen.

Onbelaste jubileumuitkering

Onbelaste jubileumuitkering

Misschien moeten we er een wereldwijde terugkerende feestdag van maken als corona uit de wereld is of ons niet langer belemmert in ons dagelijks leven. Dat we elkaar weer kunnen omhelzen, concerten kunnen bezoeken, een drankje doen in een kroeg, onderwijs kunnen volgen op locatie, ongehinderd op vakantie kunnen gaan en weer feestjes kunnen vieren.

‘Ik krijg veel vrijheid’

‘Ik krijg veel vrijheid’

Merle van ’t Oever (19) heeft net haar opleiding afgerond, werkt bij de Stadsbakker in Zwolle en wil ooit haar eigen zaak starten. “Over vijf jaar ben ik rond de 25, dat vind ik wel een mooie leeftijd om mijn eigen patisserie te hebben.”

Voorbereidingen voor een feestmaand

Voorbereidingen voor een feestmaand

Afgelopen jaar ging de proeverij van Landwaart Culinair in Maartensdijk wegens corona niet door. Dit jaar hoopt het bedrijf wel weer een breed assortiment aan hapjes te laten proeven, zodat klanten zich kunnen voorbereiden en verheugen op het complete decemberassortiment van de versspeciaalzaak – waaronder de feestelijke desserts van Ronald van Haarlem.

Duurzame droom van Trash’ure Taarten wordt werkelijkheid

Duurzame droom van Trash’ure Taarten wordt werkelijkheid

Een ‘tiptop-worteltaart’ van de worteltopjes en -puntjes die anders in de container zouden verdwijnen. Een code-roodfruittaart van geredde frambozen. Het gebak van Trash’ure Taarten is gemaakt van producten die anders worden weggegooid. De afnemers van deze taarten, voornamelijk bedrijven en organisaties, dragen zo op een leuke manier een steentje bij...

Vandemoortele biedt inspiratie voor luxe verwenmomenten

Vandemoortele biedt inspiratie voor luxe verwenmomenten

Na lang op de rem te hebben gestaan, willen consumenten er dit jaar met kerst uithalen wat erin zit. Eindelijk weer ongecompliceerd samen zijn en genieten van culinaire verwennerij, ook van de bakker! Het mag dit jaar daarom allemaal extra feestelijk.

Twister-extra

Twister-extra

Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele.

Croissant-kroon

Croissant-kroon

Een recept voor de feestdagen van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele.

Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Met de start van het nieuwe schooljaar beginnen ook weer de stages. Meestal zijn deze al voor de zomer geregeld, maar er zijn altijd een paar leerlingen die geen stageplek hebben weten te vinden. Op zich is dat bijzonder, in een tijd waarin het personeel niet voor het oprapen ligt en we nieuwe aanwas hard nodig hebben.

Callebaut presenteert inpiratiemagazine voor de feestdagen

Callebaut presenteert inpiratiemagazine voor de feestdagen

Chocolade is en blijft hot, en mag dus niet ontbreken in de bakkerijvitrine. zeker niet nu de feestdagen in zicht zijn. Callebaut komt met een nieuw bakkerij-inspiratiemagazine om je te helpen aan de hoge eisen van (ook jonge) klanten te voldoen. Daarnaast kun je een webinar volgen over de geheimen van de chocoladetaart en -tartelette, eersteklas bestsellers.