Bakkers in bedrijf - editie 8-2019

BIB 9-2019

In deze editie

  • Handen tekort? Zeven tips
  • Chocolaterie Pierre wil hotel-gevoel uitstralen
  • Het fijnste banketgebak - Adviezen van Debic Crème boter
  • Royal Steensma werkt aan fundament
  • Personeelstekort in bakkerijsector
  • Meer dan ijs - Vipam demonstreert semifreddo’s van Babbi
  • Acht jaar Bakery Institute - Van rebelse opleiding tot volwaardig instituut
  • Bakkersbrein organiseert winactie
  • Slob verder onder Veenhuizen Groep
  • ‘Goede oliebol bakken is precisiewerk’ - Bakker Vliegendehond bakt met Natura-olie
  • Zo maak je indruk op website en sociale media
  • Brood staat er goed voor volgens het NBC

Rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Vraagbaak NBC
  • Column Beko
  • Anko reizen
  • Financieel
  • Column NBOV
  • Maud
  • Recept NPT
  • Boeken
In deze editie
‘Dat de zon opkomt terwijl je je brood opbolt, geweldig toch?’

‘Dat de zon opkomt terwijl je je brood opbolt, geweldig toch?’

Feije Feenstra (23) van Bakkerij van Eck studeerde om ondernemer te worden. Totdat er een bakker ziek werd in het bedrijf van zijn ouders. Feije ging bakken en naar het Bakery Institute, en verheugt zich erop al die kennis op zijn klanten over te brengen.

Wat betekent Prinsjesdag voor u?

Wat betekent Prinsjesdag voor u?

Traditiegetrouw presenteert de regering met Prinsjesdag haar begroting voor het komende jaar. Dit bevat tevens een pakket aan fiscale maatregelen en beleid op het gebied van de arbeidsmarkt. Ongetwijfeld zullen er nu ook nog veranderingen komen op de nu gepresenteerde plannen bij behandeling in de Tweede Kamer.

Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

Bakkersbrein organiseert winactie voor medewerkers bakkerijen

Wat betekent het precies als een brood volkoren is? Zit er suiker in de gelei op vruchtengebak? En is speltbrood nou glutenvrij of niet? Typische vragen van consumenten, die je als medewerker in een bakkerswinkel vlot zou moeten kunnen beantwoorden. Twijfel je weleens aan je eigen kennis?

Handen tekort? Zeven tips

Handen tekort? Zeven tips

Het tekort aan goede medewerkers bedreigt steeds vaker het voortbestaan van bakkerij-ondernemingen. Daarom organiseerde het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst voor de hele sector. Voor iedereen die het – vanwege personeelstekort? – te druk had om te komen, hier een samenvatting met de belangrijkste tips.

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

Tekort aan medewerkers vereist structurele aanpak

Tekort aan medewerkers vereist structurele aanpak

De Nederlandse economie draait goed. Positief nieuws, maar veel werkgevers hebben daardoor te maken met een personeelstekort. Zo ook in de bakkerijsector. Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV, licht toe hoe de branche dit probleem wil oplossen.

8 jaar Bakery Institute

8 jaar Bakery Institute

860 raampjes, 250 carrièreswitchers die een negenweekse opleiding volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden. Acht keer over verleden, heden en toekomst.

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

Door de populariteit van sociale media is iedere ondernemer één klik verwijderd van zijn doelgroep. Drie versondernemers, een foodblogger en een culinair fotograaf vertellen hoe je met de juiste beelden de aandacht grijpt van de vluchtige consument.

Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette - amandel en mango

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.

Gemak, gezond, genieten

Gemak, gezond, genieten

De wereld van voeding en brood verandert in snel tempo, aangezwengeld door een jonge en online generatie (geboren na 1980). Dat deze ontwikkeling veel kansen biedt voor brood blijkt wel uit de meest recente cijfers. Samen met onderzoeksbureau GfK onderzoekt NBC ieder jaar met de NBC Broodenquête en het NBC broodmodel de stand van brood. En wat blijkt,...