Bakkers in bedrijf | editie 7-2021

Bakkers 7-2021

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is bakkerijmachines. Bakkers in bedrijf 7-2021 verschijnt 3 september 2021. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

Actueel

 • De toekomst
 • Uit de branche
 • Interview: Rudolph van Veen
  ‘Ik ben zelf de grootste fan van de banketbakker’

Ambacht & Industrie

 • Binnenkijken
  KEEK: ondernemen met hart en ziel
 • Column Arend Kisteman
 • Bakeplus Sinterklaascampagne
  ‘Tel samen met Bakpiet af tot 5 december’
 • Gemak, efficiency en duurzaamheid
  Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord
 • Modulair automatiseren in de bakkerij
  Radilinq begint waar Rademaker ophoudt
 • Twaalfduizend busbroden per uur
  Achterhoeks bedrijf ontzorgt industriële bakkers

Ondernemen

 • ‘Kansen pakken, zelfs in coronatijd’
  De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar
 • Column Maud
 • Vraagbaak NBC
 • Een sparringpartner die je verder helpt’
  KBO koppelt kredietnemers aan coach
 • Allergeenvrije producten
  Maak machines goed schoon
 • Financieel
 • Column Silvia van Nieuwland
 • Bedrijvengids
 • Recept NBT
 • Boeken
In deze editie
‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

Renske Huyben (21) doet samen met Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van het Nederlands Boulangerieteam mee aan de Mondial du Pain, een internationale wedstrijd waarbij een ervaren bakker een duo vormt met een jong talent. Al sinds begin dit jaar zijn ze samen in training. Renske: “Dit brengt me heel veel moois.”

Streekproducten van bakkers centraal in nieuw tv-programma

Streekproducten van bakkers centraal in nieuw tv-programma

Zuidlaarderbollen, duivekaters, janhagels, stroopwafels en rijstevlaaien: ze komen allemaal voorbij in het nieuwste tv-programma van Rudolph van Veen voor 24Kitchen. In ‘Rudolph’s Bakery: de Bakfiets’ fietst de bekende Meester Patissier en Meesterkok naar de mooiste plekjes van Nederland om samen met een lokale, ambachtelijke bakker een streekproduct...

KEEK telt drie vestigingen in Utrechtse binnenstad

KEEK telt drie vestigingen in Utrechtse binnenstad

Maria Zwart is eigenares van KEEK: een biologische bakkerij met twee bakkerswinkels en een lunchroom in Utrecht. Haar belangrijkste drijfveren? Heel lekkere dingen maken en toekomstbestendig ondernemen. “We hebben nog een paar jaar om onze uitstoot op orde te krijgen. De enige manier om de angst die dat veroorzaakt onder controle te krijgen, is alvast...

Kijken in andermans keuken

Kijken in andermans keuken

De zomervakantie vind ik altijd een lastige periode. Het is vaak een hele klus om de zomerplanning passend te krijgen. Daarnaast ben ik voor de vakantie druk bezig om alles af te ronden, en de weken erna om werk op te pakken dat is blijven liggen.

Bakeplus Sinterklaascampagne 2021: Tel samen met Bakpiet af tot 5 december!

Bakeplus Sinterklaascampagne 2021: Tel samen met Bakpiet af tot 5 december!

Bakeplus nam het initiatief voor een sinterklaascampagne voor (kinderen van) consumenten van de bakker, samen met partners Barry Callebaut, CSM ingredients, Dossche Mills, Friesland Campina Foods en Koekjesbakkerij Veldt.

Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord

Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers.

Modulair automatiseren in de bakkerij

Modulair automatiseren in de bakkerij

Groeien in volume en een variëteit aan producten blijven aanbieden? Het automatiseren van processen kan een oplossing zijn voor de vraagstukken waar je als grote ambachtelijke bakkerij mee te maken hebt. Radilinq automatiseert handmatige bakkerijprocessen. Kwaliteit, flexibiliteit en innovatie staan daarbij centraal.

Twaalfduizend busbroden per uur

Twaalfduizend busbroden per uur

‘Deeg-sheeting’, robots, reproduceerbaarheid, meer broodsoorten en hygiëne: het zijn een paar technieken en ontwikkelingen die het industrieel bakken van brood de afgelopen twintig jaar flink hebben veranderd. Aart-Jan Hartman, commercieel directeur van Kaak, vertelt hoe brood toch ook een ambachtelijk product bleef.

Patisserie en chocolaterie De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar

Patisserie en chocolaterie De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar

Vince Spijkerman gaat geen uitdaging uit de weg. Toen hij vlak voor de coronapandemie banketbakkerij De Roset kon overnemen, besloot hij samen met zijn vrouw Krista die kans te grijpen. En toen er een vierde filiaal in Alkmaar op hun pad kwam, deden ze hetzelfde. “Je moet het jezelf niet te makkelijk maken: stilstand is achteruitgang.”

Waar blijven onze studenten?

Waar blijven onze studenten?

Afgelopen weekend wilde ik lekker op het terras van mijn favoriete koffietentje gaan zitten voor een verse cappuccino, maar ik bleek er alleen een koffie te mogen afhalen. De reden? Personeelstekort. Twee dagen later wilde ik eindelijk mijn plannen voor een kleine verbouwing thuis in daden omzetten. Maar toen ik mijn vaste aannemer belde om mijn ideeën...