Bakkers in bedrijf | editie 7-2021

Bakkers 7-2021

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is bakkerijmachines. Bakkers in bedrijf 7-2021 verschijnt 3 september 2021. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

Actueel

  • De toekomst
  • Uit de branche
  • Interview: Rudolph van Veen
    ‘Ik ben zelf de grootste fan van de banketbakker’

Ambacht & Industrie

  • Binnenkijken
    KEEK: ondernemen met hart en ziel
  • Column Arend Kisteman
  • Bakeplus Sinterklaascampagne
    ‘Tel samen met Bakpiet af tot 5 december’
  • Gemak, efficiency en duurzaamheid
    Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord
  • Modulair automatiseren in de bakkerij
    Radilinq begint waar Rademaker ophoudt
  • Twaalfduizend busbroden per uur
    Achterhoeks bedrijf ontzorgt industriële bakkers

Ondernemen

  • ‘Kansen pakken, zelfs in coronatijd’
    De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar
  • Column Maud
  • Vraagbaak NBC
  • Een sparringpartner die je verder helpt’
    KBO koppelt kredietnemers aan coach
  • Allergeenvrije producten
    Maak machines goed schoon
  • Financieel
  • Column Silvia van Nieuwland
  • Bedrijvengids
  • Recept NBT
  • Boeken
In deze editie
Streekproducten van bakkers centraal in nieuw tv-programma

Streekproducten van bakkers centraal in nieuw tv-programma

Zuidlaarderbollen, duivekaters, janhagels, stroopwafels en rijstevlaaien: ze komen allemaal voorbij in het nieuwste tv-programma van Rudolph van Veen voor 24Kitchen. In ‘Rudolph’s Bakery: de Bakfiets’ fietst de bekende Meester Patissier en Meesterkok naar de mooiste plekjes van Nederland om samen met een lokale, ambachtelijke bakker een streekproduct...

Kijken in andermans keuken

Kijken in andermans keuken

De zomervakantie vind ik altijd een lastige periode. Het is vaak een hele klus om de zomerplanning passend te krijgen. Daarnaast ben ik voor de vakantie druk bezig om alles af te ronden, en de weken erna om werk op te pakken dat is blijven liggen.

Bakeplus Sinterklaascampagne 2021: Tel samen met Bakpiet af tot 5 december!

Bakeplus Sinterklaascampagne 2021: Tel samen met Bakpiet af tot 5 december!

Bakeplus nam het initiatief voor een sinterklaascampagne voor (kinderen van) consumenten van de bakker, samen met partners Barry Callebaut, CSM ingredients, Dossche Mills, Friesland Campina Foods en Koekjesbakkerij Veldt.

Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord

Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers.

Modulair automatiseren  in de bakkerij

Modulair automatiseren in de bakkerij

Groeien in volume en een variëteit aan producten blijven aanbieden? Het automatiseren van processen kan een oplossing zijn voor de vraagstukken waar je als grote ambachtelijke bakkerij mee te maken hebt. Radilinq automatiseert handmatige bakkerijprocessen. Kwaliteit, flexibiliteit en innovatie staan daarbij centraal.

Twaalfduizend busbroden per uur

Twaalfduizend busbroden per uur

‘Deeg-sheeting’, robots, reproduceerbaarheid, meer broodsoorten en hygiëne: het zijn een paar technieken en ontwikkelingen die het industrieel bakken van brood de afgelopen twintig jaar flink hebben veranderd. Aart-Jan Hartman, commercieel directeur van Kaak, vertelt hoe brood toch ook een ambachtelijk product bleef.

Patisserie en chocolaterie De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar

Patisserie en chocolaterie De Roset opent vierde filiaal in Alkmaar

Vince Spijkerman gaat geen uitdaging uit de weg. Toen hij vlak voor de coronapandemie banketbakkerij De Roset kon overnemen, besloot hij samen met zijn vrouw Krista die kans te grijpen. En toen er een vierde filiaal in Alkmaar op hun pad kwam, deden ze hetzelfde. “Je moet het jezelf niet te makkelijk maken: stilstand is achteruitgang.”

Kredietunie Bakkerij Ondernemers koppelt kredietnemers aan coach

Kredietunie Bakkerij Ondernemers koppelt kredietnemers aan coach

Bakkers die geld tekortkomen om bijvoorbeeld een bedrijf over te nemen, een filiaal te openen of een grote investering te doen, kunnen aankloppen bij de Kredietunie Bakkerij Ondernemers. “De KBO is gezien de rente een relatief dure vorm van financieren, maar je treft er branchegenoten die jou als bakker én als ondernemer verder helpen”, aldus kredietnemer...

Tijd voor actie!

Tijd voor actie!

Het is 15 juli rond de klok van zeven en we rijden langs Hagen in Duitsland. Het lijkt wel oorlog: in beide richtingen van de Autobahn rijden konvooien van wel twintig wagens met blauwe zwaailichten.

Skyrbroodje - Eiwitrijk, vetvrij en toch romig

Skyrbroodje - Eiwitrijk, vetvrij en toch romig

Skyr komt van oudsher uit IJsland. Een zuivelproduct, ooit bedoeld voor mensen die in zware omstandigheden leefden. Het heeft een romige smaak, is vetvrij en eiwitrijk. Ideaal voor sporters, mensen die herstellende zijn en voor iedereen die lekker én gezond wil eten.