Bakkers in bedrijf | editie 6 -2021

Bakkers 6-2021

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is opleiding&medewerkers. Bakkers in bedrijf 6-2021 verschijnt 9 juli. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

 • Carla Zwierstra over Bakkracht
  Gerichte aandacht voor opleiden en ontwikkelen
 • ‘Het moest niet, maar het kon’
  Bakker Albert verkoopt goedlopend bedrijf
 • Opmars van de donut
  Vandemoortele levert bakkers onbewerkte donuts
 • Fuite investeert in medewerkers
  En blijft toekomstbestendig
 • Het vernieuwde Warenwetbesluit
  Voldoet ú er al aan?
 • Kredietunie Bakkerij Ondernemers
  Voor bakkers die geld tekortkomen
 • ‘Meer uitleg, dus meer kennis’
  Gratis app Bakkersbrein is vernieuwd
 • Passie voor patisserie
  Vers afgestudeerd aan het Summa College

Rubrieken

 • De toekomst
 • Uit de branche
 • Column NBOV 
 • Vraagbaak NBC
 • Financieel
 • Column Jannes Schuiling
 • Recept NPT
 • Boeken
In deze editie
Passie voor patisserie

Passie voor patisserie

Naomi van Lierop en Jamilla Klaassen zijn aanstormende talenten in de patisserie. Hun spraakmakende eindstukken presenteren ze tijdens het evenement ‘Crafted’ in Eindhoven.

Bakkracht: Gerichte aandacht voor opleiden en ontwikkelen

Bakkracht: Gerichte aandacht voor opleiden en ontwikkelen

Goede ontwikkelmogelijkheden, aangesloten op de praktijk en met medewerking van regionale bedrijven en overheden, die genoeg gekwalificeerde medewerkers afleveren en behouden. Dat is het toekomstbeeld van Carla Zwierstra. Met de nieuwe stichting Bakkracht werkt ze er hard aan, want “iedereen ziet het tekort aan instroom van goed gekwalificeerde medewerkers...

Bakker Albert kiest voor vrijheid en verkoopt goedlopend bedrijf

Bakker Albert kiest voor vrijheid en verkoopt goedlopend bedrijf

Het nieuws dat Albert en Wilma de Jong hun populaire bakkerij in Zeist hebben verkocht, sloeg bij zowel klanten als personeel in als een bom. “Mensen dachten dat we uit elkaar gingen of dat Albert ziek was”, glimlacht het echtpaar. “Maar wij willen gewoon graag wat meer vrijheid. Er is meer in het leven dan deze bakkerij.”

Vandemoortele levert donuts voor eigen bewerking door bakkers

Vandemoortele levert donuts voor eigen bewerking door bakkers

Dertig jaar geleden was er in Nederland nog geen donut verkrijgbaar. Nu is de donut aan een opmars bezig. Met kleur, nootjes of chocola: alles is mogelijk. Bakker Bjorn Bijl ziet dat het bij zijn Bakkerij Westerpark een groot succes is, vooral onder de jonge doelgroep.

Bakkerij Fuite investeert in medewerkers

Bakkerij Fuite investeert in medewerkers

Durven ondernemen in een snel veranderende wereld en markt: de eigenaars van Bakkerij Fuite doen niet anders. Ondanks grootschalige productie, reduceert de bakkerij de verspilling van grondstoffen tot bijna nul. En ondanks de afname van broodconsumptie, groeit door export het aandeel van de omzet van de bakkerij. Hoe ze dat doen? De medewerker staat...

Voldoet u al aan het Warenwetbesluit?

Voldoet u al aan het Warenwetbesluit?

Het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood is op 1 juli 2020 in werking getreden. De overgangstermijn is twee jaar, dus u heeft nog ongeveer een jaar om aan alle eisen te voldoen. Dit is daarom hét moment om te kijken hoe u ervoor staat, en ervoor te zorgen dat uw medewerkers de consument op de juiste manier kunnen informeren.

Kredietunie Bakkerij Ondernemers: voor bakkers die geld tekortkomen

Kredietunie Bakkerij Ondernemers: voor bakkers die geld tekortkomen

In 2017 openen Jacco en Marije de Kok de deuren van hun bakkerij in het Zeeuwse Arnemuiden. Ze komen geen van beiden uit een ondernemersgezin, maar dromen al sinds hun jeugd van een eigen bakkerij. Een stapelfinanciering met behulp van de bank én de Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) maakte hun droom werkelijkheid.

Die eerste indruk

Die eerste indruk

Ik wens je veel medewerkers! Een wens die een negatieve klank en betekenis heeft, maar die momenteel toch best relevant is. Horeca­zaken zitten na maandenlange sluiting meer dan ooit te springen om goede medewerkers en ook ambachtelijke bakkers zijn naarstig op zoek naar collega’s.

Op naar een nieuwe cao

Op naar een nieuwe cao

De huidige cao ging in op 1 augustus vorig jaar en liep op 31 mei af. Vanwege de corona-omstandigheden gold deze maar voor een korte periode. Als een cao afloopt, gebeurt er eigenlijk niets spannends, behalve dat de onderhandelingen voor een nieuwe beginnen.

Hoe help ik mijn medewerkers door de hitte?

Hoe help ik mijn medewerkers door de hitte?

Bij zomerse temperaturen kan het in de bakkerij erg warm worden. Enerzijds zijn uw medewerkers gewend om bij hoge temperaturen fysiek zwaar werk te doen. Het hoort bij het vak, wordt snel gedacht. Maar wanneer is het echt té warm in de bakkerij om te werken? En wat doet u ertegen?