Bakkers in bedrijf | editie 6-2020

Bakkers 6-2020

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is medewerkers. Abonnees kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

  • Medewerkers in de frontlinie
    Afstand houden van collega’s blijkt lastig
  • Nooit uitgeleerd bij bakkerij Beerse
    Twintig jaar in dienst geen uitzondering
  • Communiceren in coronatijd
    Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij Informatieverstrekking
  • Inzoomen op processen en technieken
    Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 van start
  • Desembrood volgens de nieuwe regels
    De toekomst van brood ligt in het verleden
  • Warenwetbesluit
    Werken met (zuur)desem
  • Cao bakkersbedrijf is er voor jou
    Gert-Jan ten Napel breekt lans voor cao

En de rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Column NBOV
  • Column Beko
  • Vraagbaak NBC
  • Financieel
  • Recept NPT
  • Boeken
In deze editie
Maak ik de overstap van nacht naar dag?

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen, maar wat komt daar allemaal bij kijken?"

Fleur de framboise - Tartelette met vers fruit

Fleur de framboise - Tartelette met vers fruit

Graag inspireer ik collega’s met deze tartelette omdat die vrij makkelijk te maken is, er mooi uitziet en erg lekker is. Normaal gesproken heeft een gebakje een interieur, dat zit deze keer aan de buitenkant. Oftewel: je ziet wat je krijgt! Een krokante bodem, crème Suisse en compote van vers fruit vormen een van de lekkerste zomerse combinaties.

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

“Het is niet de criticus die telt. Niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet, en bloed. Die zich kranig weert. Die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal...

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”