Bakkers in bedrijf | editie 4-2022

Bakkers 4-2022

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is winkel- en bakkerijinrichting. Bakkers in bedrijf 4-2022 verschijnt 17 mei. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie 

ACTUEEL

  • Redactioneel
  • Uit de branche
  • Interview Bas Turion
    ‘Lockdown was perfect moment om te verhuizen’

AMBACHT

  • Column Arend Kisteman
  • Binnenkijken bij Bakker Piet
    ‘Je hebt overal zicht op het maakproces’
  • Nieuwe inrichting
    Hét moment voor grondige aanpak

GRONDSTOFFEN

  • Wildfarmed
    'Het is tijd voor een andere mindset'

ONDERNEMEN

  • Column Silvia van Nieuwland
  • Bedrijfsopvolging
    ‘Stappenplan en deskundige hulp zijn noodzaak’
  • Financieel
    Verzonken kosten
  • Trends
    Groei aantal brood- en banketbedrijven
  • Column Maud
  • Gedrag van de consument in kaart
    Gebruik van claims kan waardevol zijn
  • Column Jannes Schuiling
  • Vraagbaak Edith van Peij (NBC)
    Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?
  • De toekomst: Niels de Rouw
    ‘Doe wat je echt leuk vindt’
  • Recept Peter Remmelzwaal
    Tropical Summer
  • Boeken
In deze editie
‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Hoe ziet de klant van morgen eruit? In Bakkers in bedrijf 2 signaleerde Susanne Danes van FoodBase drie belangrijke ontwikkelingen binnen de versbranche. In dit vervolgartikel vertelt haar collega Linda van Zonsbeek over claims en hoe je hiermee inspeelt op gezondheidsmotieven van klanten.

Kasteelgebakje

Kasteelgebakje

De derde week van april is Vakschool Wageningen jaarlijks het strijdtoneel van de Jeugdvakwedstrijden, oftewel het Nederlands Kampioenschap Brood&Banket (NK). Bakery Nexus trakteert de winnaars traditiegetrouw op het Junior College: een vaktechnische masterclass en een netwerkmoment voor een zachte landing in de branche. Een werkende formule waar je...

Verzonken kosten

Wat doe je als blijkt dat een investering niet rendabel is? Ga je er dan mee door omdat je al zo veel geïnvesteerd hebt of trek je dan de stekker eruit?

Zwijgen is zilver, communiceren is goud

Nog aan het bijkomen van de pandemie en ineens is daar het conflict tussen Rusland en Oekraïne, dat niet alleen dichtbij in kilometers is, maar ook door sociale media: een eindeloze stroom aan informatie waarbij we echt nieuws van fake nieuws moeten onderscheiden.

Nieuwe inrichting hét moment voor grondige aanpak

Nieuwe inrichting hét moment voor grondige aanpak

Bij een nieuwe winkel- of bakkerij-inrichting let je ongetwijfeld op de uitstraling, de functionaliteit en de kosten, maar hoe zit het bijvoorbeeld met voedselveiligheid en plaagdierwering?

Snoeien doet bloeien

Snoeien doet bloeien

Ieder jaar beginnen er minder studenten in het mbo. Niet alleen in onze branche, maar in het gehele mbo; een trend die door de coronapandemie versneld lijkt te zijn. Iedereen trekt ook nog eens aan dezelfde student. Sommige branches, zoals techniek en defensie, doen dat met enorme budgetten, maar andere sectoren hebben die luxe niet. Gecombineerd met...

Crème de la Crème Patisserie verhuisde naar Haarlem: ‘De lockdown bleek het perfecte moment’

Crème de la Crème Patisserie verhuisde naar Haarlem: ‘De lockdown bleek het perfecte moment’

Al jarenlang wilde bedrijfsleider Bas Turion graag verhuizen naar een groter bedrijfspand, maar nooit was het daarvoor het juiste moment. Toen de horeca op slot ging, leek dat ineens het aangewezen moment.

Redactioneel | Kunst afkijken

Redactioneel | Kunst afkijken

Mijn collega, de redactiecoördinator van Vleesmagazine, schreef onlangs in zijn voorwoord dat hij na elke editie die hij maakt het hele land door gaat om de winkels waarover onze freelancers schrijven te bezoeken. En ik heb precies hetzelfde. Nou ontbreekt het me soms aan tijd – want met titels over ijs, vis, vlees en bakkers komen er nogal...

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Het liefst laat u klanten uw lekkernijen van dichtbij zien en ruiken. Zelf je producten mogen pakken uit mooi uitgestalde manden zorgt ook voor een leuke klantbeleving, maar denk bij de inrichting en de organisatie aan een paar dingen. De Hygiënecode vereist dat u bakkerijproducten verpakt of afschermt of er voldoende toezicht op houdt. Daarnaast, en...