Bakkers in bedrijf | editie 4-2021

Cover Bakkers 4-2021

Het thema's van dit nummer van Bakkers in bedrijf zijn ovens & energie. Bakkers in bedrijf 4-2021 verschijnt 14 mei. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

  • ‘De steenoven is een klantenmagneet’
    Interview met Peter Bienefelt
  • Ondernemen in coronatijd
    Een nieuwe rol voor patissier Tim van Beijnen
  • Altijd prijs?
    De branche over prijzen en productkeuringen
  • Service met een gouden randje
    Machines op maat voor de bakkerij
  • Elektriciteit of waterstof?
    Bakery Sweets Session: ovens & energie
  • ‘Bodemonderzoek’ helpt bakker
    Pruvé test 1.400 bodems op krokantheid
  • ‘De SAB is van ons allemaal’
    Bestuursleden (en een bakker) aan het woord
  • People Planet Profit
    Veenhuizen krijgt energie van energiereductie
  • Regel een achtervang
    Die houdt de zaak draaiend als je dat zelf niet kunt

Rubrieken

  • De toekomst
  • Uit de branche
  • Column NBOV
  • Vraagbaak NBC
  • Column Jannes Schuiling
  • Wetgeving
  • Financieel
  • Recept NPT
  • Boeken
In deze editie
Stilzwijgende verlenging van overeenkomsten

Stilzwijgende verlenging van overeenkomsten

Een clausule die vaak in de algemene voorwaarden behorend bij overeenkomsten wordt opgenomen, is het stilzwijgende verlengingsbeding. Dit houdt in dat de overeenkomst tijdig door de tegenpartij dient te worden opgezegd anders zal deze stilzwijgend worden verlengd.

De branche over prijzen en productkeuringen

De branche over prijzen en productkeuringen

Afgelopen december schreef Maud, het pseudoniem van leden van Bakery Nexus, in een column in Bakkers in bedrijf dat er te veel (vak-)wedstrijden en keuringen in de bakkerijsector worden georganiseerd en dat bakkers te weinig van deze productkeuringen opsteken. Een schop tegen het zere been van velen. Het leverde ingezonden brieven, mails en een discussie...

Ter Haar maakt machines op maat voor de bakkerij

Ter Haar maakt machines op maat voor de bakkerij

Oliebollenlijnen, bollenrijskasten, hefkiep- en silo-installaties worden door Ter Haar Bakkerijmachines op maat gemaakt, passend voor elk bedrijf. Daarnaast handelt het bedrijf in diverse nieuwe en gebruikte bakkerijmachines, en kan de klant er terecht voor revisie en onderhoud. Het familiebedrijf in Nijverdal bestaat inmiddels 53 jaar, en de nieuwe...

‘We moeten naar een energietechnisch slimmer gebruik van ovens’

‘We moeten naar een energietechnisch slimmer gebruik van ovens’

Op 20 april organiseerde het Bakery Sweets Center een ‘Bakery Sweets Session’ over ovens en energie. Tijdens dit webinar stond onder meer de vraag centraal hoe je de bakkerij kunt verduurzamen en welke vorm van energie het meest voor de hand ligt om een aardgasloze toekomst te realiseren: elektriciteit of waterstof?

Pruvé test 1.400 samples om krokantheid bodems in kaart te brengen

Pruvé test 1.400 samples om krokantheid bodems in kaart te brengen

Voor een groot deel van de consumenten (73%) is de bodem belangrijk bij het kiezen van een gebakje. Met name de krokantheid speelt een rol, blijkt uit een enquête onder ruim 400 consumenten. Voor Pruvé aanleiding om onderzoek te doen naar de eigen gebaksbodems. Hoe knapperig blijven die over de tijd? En maakt het uit welke vulling er wordt gebruikt?

Bestuursleden (en een bakker) aan het woord: ‘De SAB is van ons allemaal’

Bestuursleden (en een bakker) aan het woord: ‘De SAB is van ons allemaal’

Met behulp van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij beschikt iedere ambachtelijke bakker over professionele marketing- en communicatiemiddelen. Op de website van de stichting zijn inmiddels ruim duizend artikelen te vinden, waarmee meer dan een miljoen consumenten zijn bereikt.

Veenhuizen krijgt energie van energiereductie

Veenhuizen krijgt energie van energiereductie

De meeste leveranciers zullen zeggen dat de ovens die zij leveren de meest energiezuinige zijn die er te krijgen zijn. Niemand zal vertellen dat hij iets verkoopt wat ten opzichte van alternatieven in de markt niet erg zuinig is. Veenhuizen heeft een bijzonder samenwerkingsverband gesloten met het merk onder de merken: MIWE. Het Duitse topmerk is niet...

Levensenergie

Levensenergie

“Kijk niet naar wat er niet kan, maar geniet van wat wel kan.” Het zijn de woorden van Bibian Mentel. Een vrouw die vol levensenergie zat en met haar positivisme vele mensen heeft weten te inspireren. Of je haar nu kende of niet, ze raakte je en was in staat om energie te blijven geven, ondanks alle hobbels en tegenslagen die op haar pad kwamen. Ze...

Vrijheid en vertrouwen

Vrijheid en vertrouwen

Voor ik begin met mijn les gaan alle tassen open. Komen de laptops op tafel. Zit ik tegen de achterkant aan te kijken van vijfentwintig, soms veertig laptops. Een mooie manier om je als student te verstoppen, je te onttrekken aan de les.

Energie

Energie

Het thema van dit nummer is ‘ovens en energie’. En waar dat eerste een helder en duidelijk woord is voor belangrijke machines in uw bakkerij, kent het tweede woord verschillende betekenissen. Daarom gaat deze editie van Bakkers in bedrijf deels over slimme keuzes op het gebied van energie(besparing).