Bakkers in bedrijf | editie 3-2022

Bakkers 3-2022

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is ovens en koeling. Bakkers in bedrijf 3-2022 verschijnt 19 april. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

ACTUEEL

 • Redactioneel
 • Uit de branche
 • Eric van Thillo bakt overdag
  'Ik moet me onderscheiden van de supermarkt’

AMBACHT

 • Column Arend Kisteman
 • Bakkerij moet als warm bad blijven voelen
  Vierde generatie Verloop klaar voor toekomst
 • Energie en kosten van koelen besparen
 • Liefde voor techniek maakt alles mogelijk
  ‘Iedereen heeft eigen verantwoordelijkheden’
 • Veranderingen bij Patisserie College
  ‘Bij visie hoort dat je een koers inzet’

GRONDSTOFFEN

 • Broodketen tekent Intentie van Nijkerk
  ‘We gaan voor eigen graan’

ONDERNEMEN

 • Vraagbaak Pauline Houtsma (NBC)
  Hoe heter, hoe beter?
 • Financieel
  Vooruitdenken is de sleutel tot succes
 • De toekomst: Jaap Dirks
  ‘Ik heb mijn roeping gevonden’
 • Recept Giel Vermeulen
  Chocolade feuilletees
 • Boeken
In deze editie
Broodketen ondertekent Intentie van Nijkerk: ‘We gaan voor eigen graan’

Broodketen ondertekent Intentie van Nijkerk: ‘We gaan voor eigen graan’

Meer graan van eigen bodem in ons brood. Daar streven de bakkers, graanhandelaren en molenaars naar die tijdens de Themadag Graan de Intentie van Nijkerk onder het motto ‘We gaan voor eigen graan’ ondertekenden. Hoe gaan we over op een graanketen dichter bij huis?

Redactioneel | Banketbakkersroom

Redactioneel | Banketbakkersroom

De consument vraagt er niet om. De consument wil het zo. De consument gaat niet meer betalen. Ik hoor het in alle toonaarden in alle foodbranches waar we vakbladen voor maken. En ik denk altijd gelijk: is dat zo? In mijn vakgebied gaat het overigens net zo. ‘Op zo’n blad zitten lezers echt niet te wachten’, kreeg de bedenkster van...

Ik wens je veel personeel

Ik wens je veel personeel

Je leest het steeds vaker en ik krijg er ook steeds vaker vragen over: collega­bakkers die achter elkaars personeel aan zitten. De frustraties lijken bovendien steeds groter te worden: “Kunnen we het niet verbieden of zo?” In mijn eigen bedrijf merk ik het ook. Meer dan anders worden medewerkers gepolst om bij een andere bakker te gaan...

Overdag bakken voor beleving en versheid

Overdag bakken voor beleving en versheid

Eric en dochter Jenthe van Thillo zijn overgegaan op een ander werkproces, waarbij meer brood overdag wordt gebakken. “Dat komt niet alleen de smaak van het brood ten goede, maar zorgt ook voor beleving in de winkel.”

‘Bakkerij moet blijven voelen als warm bad’

‘Bakkerij moet blijven voelen als warm bad’

Jitze Verloop neemt over een paar jaar de bakkerij van zijn ouders over. Hij riep altijd dat dit nooit zou gebeuren, maar nu denkt de 26-jarige daar anders over. Hij is de vierde generatie die De Bakkers van Verloop voortzet. Een gesprek met vader en zoon over de liefde voor de bakkerij en ondernemerschap.

‘Cool’ energie besparen

‘Cool’ energie besparen

Producten koelen verbruikt aardig wat energie. Zeker met de huidige energieprijzen loont het dus om te bekijken of je daarop kunt besparen. Zorg er echter wel voor dat je aan de warenwettelijke eisen blijft voldoen.

De vooruitdenkers

De vooruitdenkers

Vorige week vroeg mijn nichtje aan haar moeder of zij geen paspoorten voor haar en haar broertjes moest gaan regelen, “want als de oorlog ook bij ons komt, dan kunnen we alleen maar met het vliegtuig Europa uit vluchten”.

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Er waait een frisse wind door het Patisserie College. De naam van het banketbakkersgilde is gewijzigd en er is een nieuwe koers ingezet. Bovendien verhuisde het Gilde van de Betere Banketbakkers van Leerdam naar Zaandam en gaf Maurits van Geenen de voorzittershamer door aan Jos Lamers.

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”

Recept: Chocolade feuilletees

Recept: Chocolade feuilletees

Met verwerking van cacaopoeder in het deeg, purechocoladesticks ertussen, gedipt in melkchocolade met hazelnootjes en bovenop gevuld met hazelnotenpralineganache is dit de ultieme guilty pleasure, want zeg nu eerlijk: er bestaat niet zoiets als te veel chocolade.