Bakkers in bedrijf | editie 3-2020

Bakkers in bedrijf 3-2020

In deze editie

  • Coronacrisis
    Hoe redden bakkers zich?
  • Dat kost geld!
    Let op met muziek, tekst of beeld van een ander
  • De Truffel maakt zijn eigen chocolade
    Natuurlijk, biologisch en eerlijk
  • Vijf vragen aan...
    De Texelse Chocolaterie
  • Sarphati’s broodfabriek
    Fabrieksbrood maakte een einde aan hongersnood
  • Elke duurzame broodzak is er één
    De strijd tegen eenmalig plastic
  • Van ondernemer tot werkgever
    Vijf lessen van collega’s

Rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Column NBOV
  • Vraagbaak NBC
  • Column Beko
  • Wetgeving
  • Financieel
  • Recept NBT
  • Boeken
In deze editie
Hygienisch werken tijdens de coronacrisis

Hygienisch werken tijdens de coronacrisis

Hygiënisch werken is juist nu van het allergrootste belang. Voor je eigen veiligheid en die van je medewerkers. Samen blijven we met deze tips gezond en veilig.

Het begint allebei met een C: corona en chocolade...

Het begint allebei met een C: corona en chocolade...

Beste hardwerkende en inventieve ondernemers, mij is gevraagd een column over chocolade te schrijven. Op zich geen straf, natuurlijk. Ik ben dol op chocolade en kan daarnaast best iets vertellen over de markt, de bedrijfseconomische aspecten en de verkoopkant van chocolade. Maar het is 25 maart 2020 als ik deze column schrijf. Midden in de coronacrisis...

Hollandse nuchterheid of ‘Dutch ignorance’?

Hollandse nuchterheid of ‘Dutch ignorance’?

Het is crisis. Volgens Macron zijn we zelfs in oorlog. In oorlog met het coronavirus. Landen om ons heen zitten in lock-down en grenzen gaan massaal dicht. Ik zou het over chocolade moeten hebben, maar wat is de relevantie daarvan nu de hele wereld worstelt met COVID-19? Het aantal bevestigde besmettingen ligt op dit moment op 11.750 en wie weet waar...

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Flatbread is een wereldbekend type brood, gemaakt van inlandse graansoorten en ingrediënten, in dit geval afkomstig van de Veluwe. Dit brood laat zich makkelijk combineren met allerlei soorten beleg en je kunt het mooi vullen, maar je kunt het ook gebruiken als plukbrood bij de warme maaltijd. In dit recept een combinatie van mooie smaken, zoals gerookt...