Bakkers in bedrijf - editie 10-2019

Bakkers in bedrijf - editie 10 2019-
  • VakWedstrijden blijven populair
    186 inschrijvingen voor BakkersVakWedstrijden
  • 'Vraag om hulp als je het nodig hebt'
    Patisserie Buter wil ervaringen delen
  • Een goed verhaal en een eigen stijl
    Patissier Frank Haasnoot is terug in Nederland
  • Cijfers geven houvast
    NBA traint jonge ondernemers in ondernemen
  • Laat van je horen, juist in december!
    Bedrijfsinformatie
  • NBOV maakt ondernemen werkbaarder
    Een goed ondernemersklimaat voor bakkers
  • Ondernemerschap in de schijnwerpers
    Europain 2020 richt zich op de businesskant
  • Chocolade-inspiratie voor bakkers
    Op bezoek bij de Selmi fabriek in Italië
  • Het fijnste banketgebak met Debic
    Bedrijfsinformatie

  • 2025 begint nu!
    Een terugblik op de trendartikelen van het NBC
  • SIGEP: de 'zoetste' beurs ter wereld
    Bedrijfsinformatie

En de rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Vraagbaak NBC
  • Column Beko
  • Financieel
  • Column NBOV
  • Recept BoulangerieTeam
  • Boeken
In deze editie
Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa.

Vakwedstrijden blijven populair

Vakwedstrijden blijven populair

Met 186 deelnemers zijn de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden nog steeds populair. Ook dit jaar vond het evenement plaats in Drachten. Binnen twintig verschillende categorieën werden er prijzen weggegeven. De grote winnaar van de avond was Bakkerij Nollen, die er met de kampioensbokaal vandoor ging.

Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen - ‘Vraag om hulp als je het nodig hebt’

Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen - ‘Vraag om hulp als je het nodig hebt’

Het gaat hem en zijn twee zaken nu goed, maar Marco Moen van Patisserie Buter heeft ook de andere kant van de medaille gezien. “En daarom raad ik andere bakkers nu vaak aan: ga nou eens op kantoor zitten en naar die computerschermen kijken, want je hebt kneiterhard gewerkt, maar wat heb je nou verdiend?”

Patissier Frank Haasnoot - Een goed verhaal en een eigen stijl

Patissier Frank Haasnoot - Een goed verhaal en een eigen stijl

Patissier Frank Haasnoot is wereldwijd bekend. Zijn Instagram heeft 314.000 volgers en hij geeft masterclasses van Singapore tot Moskou en van Casablanca tot Mumbai. Sinds een paar maanden woont hij weer in Nederland. “Een product ontwikkelen blijft het allerleukst.”

Training Jonge ondernemers Nationale Bakkerij Academie - Cijfers geven ­houvast

Training Jonge ondernemers Nationale Bakkerij Academie - Cijfers geven ­houvast

Tien jonge, ambitieuze mensen schuiven anderhalf jaar lang gemiddeld één keer per twee weken bij elkaar aan tafel voor de training ‘Jonge ondernemers’ van de Nationale Bakkerij Academie. Alle onderdelen van ondernemerschap komen aan de orde. “Heel goed, want ik ben bakker, nog geen ondernemer.”

Laat van je horen, juist in december!

Laat van je horen, juist in december!

December: de drukste maand van het jaar. Zowel in de bakkerij als in de winkels is het deze weken flink aanpoten geblazen. Daardoor schiet het gebruik van social media er wellicht bij in. Zonde! Want juist in deze maand kun je met al die heerlijke decemberlekkernijen de klant verleiden, informeren én naar je winkel(s) lokken! Laat je daarom ondersteunen...

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

Een goed ondernemersklimaat voor brood- en banketbakkers in het mkb - dat is het doel van brancheorganisatie NBOV. De organisatie werkt hard om te zorgen dat ‘Den Haag’ rekening houdt met de belangen van bakkers.

Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Dé internationale beurs voor ondernemers in de bakkerij- en banketsector komt terug in 2020. Net als in 2018 vindt de vierdaagse Europain plaats in Parijs, dit keer in het Porte de Versailles. Verder is het evenement flink naar voren gehaald: bakkers moeten hun agenda vrij houden tussen 11 en 14 januari.

Bezoek aan Selmi fabriek in Italië - Chocolade-inspiratie voor bakker

Bezoek aan Selmi fabriek in Italië - Chocolade-inspiratie voor bakker

Hoor je Italië, dan denk je aan pizza, pasta, risotto en natuurlijk ijs. Maar na een fabrieksbezoek en training bij Selmi denken deze bakkers zeker ook aan chocolade. Wiet Koenen, mede-eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology, organiseerde de reis naar Italië. “Tijdens de terugvlucht komen altijd notitieboekjes tevoorschijn om ideeën uit te werken.”

2025 begint nu!

2025 begint nu!

Tijdens Bakkersvak 2019 hebben we als Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) de slogan ‘2025 begint nu!’ geïntroduceerd. Een slogan om aandacht te geven aan de rol van brood in de toekomst. Afgelopen maanden heeft u in Bakkers in bedrijf telkens een trend kunnen lezen en hebben we beschreven waar wij de rol van brood en de bakker(ij) zien. Dit decembernummer...