Bakkers in bedrijf | editie 10-2021

Bakkers in bedrijf | editie 10-2021

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is interieur. Bakkers in bedrijf 10-2021 verschijnt 17 december 2021. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

ACTUEEL

  • De toekomst
  • Uit de branche
  • Interview: Marike van Beurden
    Puzzelen met ingrediënten

AMBACHT

  • Verbouwde winkel met luxe uitstraling
    Bakkerij Toebast klaar voor volgende generatie
  • Column Arend Kisteman
  • Het beste van twee werelden
    Nieuw pand voor Marakech

PRODUCTIE

  • Alleskunner voor meer dan alleen ijs
    Pasteuriseerketel Cremomatic
  • Compleet nieuwe productieruimte
    De Haarlemse Bakker investeert fors

ONDERNEMEN

  • Vraagbaak NBC
  • Tiende editie van Bakkersvak
    Innovatie, inspiratie en ontmoeting
  • Onlineverkoop
    Denk aan wettelijke verplichtingen
  • Sigep 2022
    Nieuw logo, nieuwe koers
  • ‘Eenvoud siert de mens’
    Geen poespas voor Bakkerij Merks
  • Column Jannes Schuiling
  • BakkersVakWedstrijden
    Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf
  • Volkoren in de schijnwerpers
    SAB sluit zich aan bij broodcampagne
  • Financieel
  • Recept NPT: Robin Hoedjes
  • Boeken
In deze editie
Sigep 2022: Nieuw logo, nieuwe koers

Sigep 2022: Nieuw logo, nieuwe koers

Vanwege de coronacrisis vond Sigep afgelopen jaar volledig digitaal plaats. De beursorganisatie heeft het coronajaar aangegrepen om de beurs eens goed onder de loep te nemen. In september presenteerde zij een nieuw logo en een nieuwe missie.

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

La Boulangerie Traditionnelle Marrakech brengt culturen samen

Het was altijd de grote wens van broodbakker Fariss Berkane om de traditionele Nederlandse (banket)bakkerij met de Marokkaanse te combineren in één modern bedrijf. Acht jaar geleden is hij samen met zijn compagnon en neef Chahid el Hannouti La Boulangerie Traditionnelle Marrakech gestart in Amsterdam-Osdorp.

Pasteuriseerketel Cremomatic inzetbaar voor elke warmtebereiding

Pasteuriseerketel Cremomatic inzetbaar voor elke warmtebereiding

Wie zelf ijs wil maken, heeft diverse machines nodig. Naast de ijsmachine neemt de pasteuriseerketel zijn intrek in de ijskeuken. Met de seizoenspauze staat een reguliere ketel algauw vijf maanden stil. Hoe handig zou het zijn als zo’n machine multi-inzetbaar is?

De Haarlemse Bakker beknibbelt niet op machines en inrichting

De Haarlemse Bakker beknibbelt niet op machines en inrichting

De Haarlemse Bakker heeft fors geïnvesteerd in een nieuwe bakkerij. De bestaande productielocatie werd uitgebreid en opnieuw ingedeeld. Bij het gehele bouwtraject werden John en Rob van Esdonk begeleid door TenBa. “We hebben verstand van brood bakken, maar voor een dergelijk groot project hadden we echt hulp nodig.”

Bakkersvak viert in maart tiende editie

Bakkersvak viert in maart tiende editie

Van zondag 6 tot en met dinsdag 8 maart 2022 vindt in de Evenementenhal Gorinchem de tiende editie van Bakkersvak plaats. Exposanten van het eerste uur blikken terug en vooruit op de nationale bakkerijbeurs. “Bakkersvak is dé plek om als bedrijf je innovaties te laten zien, inspiratie te delen en vakgenoten te ontmoeten.”

Geen poespas voor Bakkerij Merks

Geen poespas voor Bakkerij Merks

Eenvoudig en praktisch, zo zag Lambèr Merks het nieuwe winkelinterieur van Bakkerij Merks voor zich. Door de coronacrisis werd de verbouwing uitgesteld. De Boekelse bakker greep dit aan als kans om het anders te doen. “Ik ging op zoek naar zoveel mogelijk lokale ondernemers die konden helpen bij de verbouwing.”

Horen én luisteren

Horen én luisteren

Fijn hè, vergaderen? Of toch niet? Ik durf te stellen dat de meeste mensen er een bloedhekel aan hebben. Nee, natuurlijk niet iedereen, de ‘diehardvergadertijgers’ onder ons niet.

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Ze kunnen hun lol niet op, de vijf bakkers van Bakkerij Oonk uit Enschede die begin november bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten de Banket TopVijf en de trofee voor beste sierstuk mee naar huis mogen nemen. “Ons geheim? Plezier in je werk maakt alles fijner.”

Wat mag je van je medewerkers vragen?

Wat mag je van je medewerkers vragen?

De decembermaand staat garant voor drukte en goede omzetten. Om die periode tot een succes te maken, wordt er een flink beroep gedaan op alle werknemers. Wat mag je als ondernemer van mensen vragen?

Stichting Ambachtelijke Bakkerij sluit zich aan bij tweejarige broodcampagne

Stichting Ambachtelijke Bakkerij sluit zich aan bij tweejarige broodcampagne

Komend jaar wordt in de derde week van januari de nationale Week van het Brood georganiseerd. Die vormt de aftrap van een tweejarige imagocampagne en heeft als thema ‘Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig’. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt ambachtelijke bakkers om volop gebruik te maken van deze week om zichzelf én hun (volkoren) producten...