Bakkers in bedrijf | editie 1-2020

Bakkers in bedrijf 1-2020

In deze editie 

  • In gesprek met Bakery Nexus
    Leden over hun kijk op de toekomst
  • Bakkersvak 2020: durf te kiezen!
    bedrijfsinformatie
  • Bakkerij Mama wil verbinden met brood
    Karel Goudsblom is kunstenaar en broodbakker
  • Europain 2020
    Van de helden van nu tot winkel van de toekomst
  • ‘Van harte welkom in onze stand!’
    bedrijfsinformatie
  • Bakkersvak 2020 beursmagazine
  • Jaar vol aandachtspunten
    Wat is in 2020 volgens de NBOV belangrijk?
  • Veel versbeleving op Sigep
    Zien, ruiken en proeven op de grootste ijsbeurs
  • Alle aandacht voor brood
    bedrijfsinformatie
  • Hoe bereik je de millennial?
    De voordelen van Instagram
  • NBA en NBC werken samen
    ‘Eén loket, daar wordt iedereen beter van’
  • ‘Investeren in geld én enthousiasme’
    FIA wordt etalage voor werken in voeding

Rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Column NBOV
  • Vraagbaak NBC
  • Column Beko
  • Financieel
  • Recept BoulangerieTeam
  • Boeken

Beursmagazine Bakkersvak

  • Durf te kiezen voor je toekomst
  • Hollands glorie op Dutch Pastry Award
  • Vipam viert 60-jarig jubileum
  • Helden uit het vak inspireren studenten
  • Bakery Institute zet in op verbinden en samenwerken
  • SVM Bakery Machines debuteert op Bakkersvak
  • Beursplattegrond
  • Exposanten
  • Programma Praktijklokaal: grote onderwerpen worden klein
  • Programma Belevenisplein: durf te kiezen
  • Programma IJs-Vakwedstrijden
  • Too good to go-app tegen voedselverspilling
  • Gouden IJsspatel: wie maakt het lekkerste kersenijs?
  • Minimelts: ijsballetjes met stikstof
In deze editie
‘Ik speel een spelletje met het deeg’

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

Lisette Noij (21) heeft de bakkersopleiding op het ROC Nijmegen afgerond en is daarna direct begonnen als broodbakker bij het bedrijf van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. “Het is steeds een uitdaging om mezelf te verbeteren.”

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

Hollands succes in Italië

Hollands succes in Italië

Niek van Waarde en Michel Schröder hebben samen met coach Mike Onasse namens het BoulangerieTeam de vierde editie van de wedstrijd Bread in the City 2020. De prestigieuze internationale bakkerswedstrijd vond plaats tijdens de Italiaanse beurs Sigep in Rimini, van 18 t/m 22 januari. Nederland hield Duitsland (2) en Japan (3) achter zich, en wist indruk...

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Nieuwe wetgeving voor brood, hoe zit dat?

Nieuwe wetgeving voor brood, hoe zit dat?

Ik heb gehoord dat er nieuwe wetgeving voor brood is. Wat verandert er en wanneer moet ik aan de slag? Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet, geeft antwoord.

Bakkersvak 2020: durf te kiezen!

Bakkersvak 2020: durf te kiezen!

Wil je in de foodbranche onderscheidend zijn met de lekkerste, meest smaakvolle producten voor je klant? Wil jij het beste en het lekkerste brood, banket, fijne patisserie, ambachtelijk ijs of chocolade maken óf inkopen? Dan is er gelukkig één landelijk moment om inspiratie op te doen: vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak. Dit jaar vindt het evenement voor...

Bakkersvak

Bakkersvak

Het eerste weekend van maart is Bakkersvak weer het middelpunt van bakkend Nederland. De laatste grotere beurs in de aanloop daarnaartoe was de Europain in Parijs, waar ons eigen BoulangerieTeam een mooie prestatie neerzette en liet zien dat ze in een zeer competitief deelnemersveld tot de internationale top behoren. Hun winst in Rimini, bij ‘Bread...

2020: jaar vol aandachtspunten

2020: jaar vol aandachtspunten

Veel ondernemers zijn de afgelopen tijd druk in de weer geweest met de nieuwe regels rondom de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De komende maanden vragen ook andere zaken uw aandacht. De NBOV inventariseerde daarom een aantal van de onderwerpen waarmee u dit jaar te maken krijgt.

De voordelen van Instagram - Hoe bereik je de millennial?

De voordelen van Instagram - Hoe bereik je de millennial?

Nederland telt maar liefst 4,1 miljoen Instagramgebruikers, waarvan er dagelijks zo’n 2,1 miljoen actief zijn. En het engagement is volgens verschillende onderzoeken hoger dan bij andere sociale media. Het platform dat draait op foto’s en stories, trekt vooral millennials. Wat is de magische connectie tussen Instagram en millennials?

Royal Steensma: alle aandacht voor brood

Royal Steensma: alle aandacht voor brood

2020 wordt het jaar van het brood. Tenminste, als het aan Royal Steensma ligt. Met de slogan ‘Brood, elke dag speciaal’ vestigt het bedrijf alle aandacht op brood. Tijdens Bakkersvak laat Royal Steensma onder meer innovaties zien op het gebied van broodingrediënten. Er wordt live brood gebakken en natuurlijk kan er geproefd worden.