Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Bakkers in bedrijf | editie 1 - 2021
In deze editie
Smaakprofessor Peter Klosse: 'Over smaak valt wél te twisten'
We weten veel te weinig over smaak. Onze kennis over bereidingswijzen holt achteruit. En met de schaalvergroting in de landbouw is in de afgelopen decennia ook nog de smaak van landbouwproducten ac...
3 april 2020
Opleiding Boulanger niveau 4 vervult behoefte aan specialisten in brood
Afgelopen september startte het Horizon College in Heerhugowaard de nieuwe mbo 4-opleiding Boulanger. Inmiddels komen de eerste enthousiaste verhalen naar buiten. “Extra scholing is altijd een pre....
10 februari 2021
Tanja Veenstra
Theo Heere (VBZ): ‘Lekker moet lekker blijven’
Theo Heere is directeur van de VBZ, branchevereniging in lekkers: leden houden zich bezig met de productie van koek, snoep, chocolade, zoutjes en chips. Grootste uitdaging voor de branche is suiker...
12 februari 2021
Naomi Heidinga
Bakkerij Van der Kloet klaar voor de toekomst
Er veranderde nogal wat bij Echte Bakker Van der Kloet, de afgelopen twee jaar. Jan Douwe Gerbranda is sinds afgelopen september voor twee derde eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. “We...
12 februari 2021
Michelle de Koning
‘We ontzorgen bakkerijen’
Yme Kuiper BV uit Heerenveen is gespecialiseerd in zuidvruchten, noten en zaden voor industriële bakkerijen. Het familiebedrijf maakt mixen op maat die klaar zijn voor gebruik. “Onze specialiteit?...
12 februari 2021
Schone bakkerij vereist maatwerk
Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen v...
12 februari 2021
Leendert van der Ent
Sigep 2021: the digital experience
Sigep vindt in 2021 uitsluitend online plaats, van 15 tot 17 maart. De hybride beurs die op stapel stond kan door de ontwikkelingen rond corona alsnog niet doorgaan. In januari 2022 is de fameuze I...
12 februari 2021
Stella van Ginkel
Proost!
2021 begon zo mogelijk nog iets grijzer dan 2020 eindigde. Toch zie ik licht aan de horizon. Bij elk nieuw jaar zie ik de kansen om dingen anders, beter, rustiger, gezelliger, actiever te doen. En...
12 februari 2021
Michelle de Koning
Geldpotjes in de branche
Als ik het laatste halfjaar iets heb geleerd, is het dat in onze branche ontzettend veel geld omgaat. Ook heb ik geleerd dat lang niet iedereen meer weet waarvoor het precies bedoeld is.
16 februari 2021
Arend Kisteman (Voorzitter NBOV)
Zoete brioche - Donutbroodje met passie
Een zoete brioche, gevuld en afgewerkt met friszure componenten. Denk hierbij aan een bavaroise van yoghurt en mango en een vulling van mango-passievruchtcompote. Te eten als tussendoortje of dessert.
17 februari 2021
1
2
>
>>
Bakkers in bedrijf | editie 1 - 2021