Vraagbaak NBC

Uit dit dossier
Een frisse start van de dag!

Een frisse start van de dag!

Steeds meer ambachtelijke bakkers verschuiven hun arbeid van nacht naar dag. Dit is een uitgelezen kans om ons mooie ambacht aan de klant te laten zien. Maar hoe verleng je de houdbaarheid van het brood zodat er toch elke ochtend vers brood in de winkel ligt?

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

KWID nut of noodzaak?

KWID nut of noodzaak?

Wanneer en waarom moet ik het percentage van ingrediënten op de verpakking van producten vermelden? Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet, geeft antwoord.

Brood eten, mag het weer? Jazeker!

Brood eten, mag het weer? Jazeker!

Hoe kan ik mijn klanten helpen met de juiste keuze van brood – en inspelen op alle hypes en trends van deze tijd?

‘Help medewerkers hygiënisch te werken’

‘Help medewerkers hygiënisch te werken’

Goede hygiëne hanteren moet volgens de wet, maar ik zie het ook als een essentiële dienst en verantwoordelijkheid richting mijn klanten. Ik zie nog te vaak dat mijn medewerkers dit niet zo ervaren. Hoe zorg ik dat zij deze verantwoordelijkheid ook voelen en ernaar handelen?