Uit het magazine

Uit dit dossier
‘Goede hygiëne is fundament onder bakkersbedrijf’

‘Goede hygiëne is fundament onder bakkersbedrijf’

Als we in de afgelopen periode iets van COVID hebben geleerd, is het wel dat ondernemers niet alle gevaren in een bedrijf kunnen voorkomen of genezen. Maar op veel risico’s kun je je wel degelijk voorbereiden. Zeker als het gaat om voedselveilig werken in de bakkerijsector.

Als je onderneemt, heb je perspectief nodig

Als je onderneemt, heb je perspectief nodig

Laten we eerlijk zijn, er zijn weleens leukere tijden geweest om te ondernemen. Eerst twee jaar corona. En of je daar nu zakelijk gezien enorm van profiteerde of juist niet: het voelde niet echt als ondernemen. Je liep de gaten dicht, had vaak een slechte bezetting door ziekte en kreeg te maken met plotseling grote bestellingen, die ook net zo plots...

‘Het leukste aan ondernemen is dat je alles zelf kunt bepalen’

‘Het leukste aan ondernemen is dat je alles zelf kunt bepalen’

Koen Verschoor (20) wist al vroeg dat hij een eigen bakkersbedrijf wilde. Inmiddels heeft hij zijn droom verwezenlijkt en runt hij zijn eigen broodservice: Koen’s Brood. Vol enthousiasme rijdt hij rond in een tuktuk, om zijn ambachtelijke desembroden bij mensen thuis te brengen.

‘Neem de tijd om een bedrijf te leren kennen’

‘Neem de tijd om een bedrijf te leren kennen’

Een eigen bakkerij was voor Niels van der Wal altijd al een droom. In april namen hij en zijn vrouw Annefrouke Echte Bakker Nico en Aeltsje de Groot in Stiens over. De startende ondernemer deelt zijn ervaringen en geeft tips.

Recept: Braam-verbena dessert

Recept: Braam-verbena dessert

Dit gebakje zet de braam in de spotlight en combineert fantastisch zacht fruit met romige witte chocolade met frisse limoenverbena op een kaneelcrumble. Tijdens het maken van dit recept is gelet op de hoge hoeveelheid fruitcontent en alternatieve suikers.