Recepten

Uit dit dossier
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Recept: Chocolade feuilletees

Recept: Chocolade feuilletees

Met verwerking van cacaopoeder in het deeg, purechocoladesticks ertussen, gedipt in melkchocolade met hazelnootjes en bovenop gevuld met hazelnotenpralineganache is dit de ultieme guilty pleasure, want zeg nu eerlijk: er bestaat niet zoiets als te veel chocolade.

Recept: Kip-kerrie hapjes

Recept: Kip-kerrie hapjes

Kip -kerrie hapjes zijn al jaren een klassieker in het assortiment van Huize van Wely in Noordwijk. Chefpatissier Robin Hoedjes vindt dat dit hartige product een mooie aanvulling kan zijn op het zoete assortiment van de bakker. “Met dit recept heb je een mooie basis voor meer hartige producten in jouw winkel.”

Recept: Ambachtelijke croissants

Recept: Ambachtelijke croissants

Er zijn niet zoveel bakkers die hun croissants – van oorsprong een Weens broodje dat zijn huidige vorm kreeg in het Parijs van de negentiende eeuw – nog zelf maken, maar Renske Huyben doet dat wel, met veel plezier.

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Laat je verrassen door de heerlijke smaaksensatie van deze bonkies. De smaak van desem en kaas vullen elkaar heel goed aan. Deze hartige versie van desembrood is geschikt voor vele gelegenheden.