Personeel

Uit dit dossier
Medewerkers binden en boeien

Medewerkers binden en boeien

De economie draait op volle toeren, met als gevolg dat veel organisaties op dit moment onder (grote) druk staan. Hierdoor ontstaat krapte op de arbeidsmarkt. Veel bakkerijondernemers worden hier dagelijks mee geconfronteerd. Op Facebook komen momenteel vele oproepen voorbij om openstaande vacatures in te kunnen vullen.

Brood verkopen met een lach

Brood verkopen met een lach

Bij Bakkerij Oude Wesselink in Ruurlo is de lach nooit ver weg. Voor Sandra ter Bogt is de sfeer in de bakkerij van essentieel belang. Hoe houden ze die opgewekte stemming erin? Wat is hun geheim achter het succes van deze dorpsbakker in de Achterhoek?

Bakker Kees Gutter lost tekort aan banketbakkers op met interne cursus

Bakker Kees Gutter lost tekort aan banketbakkers op met interne cursus

De eigenaars van Bakkerij Kees Gutter waren dringend op zoek naar een extra banketbakker. Toen ze geen geschikte kandidaat vonden, besloten ze eigen personeel op te leiden, in samenwerking met een vakdocent van Bakery Institute. “We zijn pas een week bezig, maar die extra handen zorgen nu al voor verlichting.”

De rol van ambassadeurs in de bakkerij - De kracht van  medewerkers

De rol van ambassadeurs in de bakkerij - De kracht van medewerkers

Medewerkers in een bakkerij hebben misschien wel de allerbelangrijkste taak in de winkel. Zij vormen namelijk de schakel tussen bakker en klant. Het kan dus geen kwaad om je als medewerker eens te verdiepen in die belangrijke rol. En ook de bakker moet soms bewust worden gemaakt van het belang van de mensen die in hun winkel staan.

Blijf jezelf ontwikkelen - Waar wil jij  naartoe?

Blijf jezelf ontwikkelen - Waar wil jij naartoe?

Ruim 87 procent van de medewerkers in de bakkersbranche vindt het (heel) belangrijk om zich op professioneel gebied te ontwikkelen. Toch volgde maar iets meer dan helft afgelopen jaar een training of opleiding. Hoe zit dat met jou? Heb je wel behoefte, maar nog geen stappen gezet? Tijd om aan de slag te gaan.