Meesterlijke creaties

Uit dit dossier
Kefirbrood

Kefirbrood

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, werkzaam bij Royal Steensma als baktechnisch adviseur, heeft voor zijn werkgever het recept van een kefirbrood ontwikkeld. “Kefir is een yoghurtachtige drank, die steeds populairder wordt en die je al volop terugvindt in het zuivelschap van de supermarkt”, aldus Hiljo. “Vanwege de aanwezige melkzuurbacterie ook interessant...

Innovatie in applicatie - Royal Steensma inspireert met nieuwe en bestaande grondstoffen

Innovatie in applicatie - Royal Steensma inspireert met nieuwe en bestaande grondstoffen

Grondstoffenleverancier Royal Steensma wil graag kennis, kunde en inspiratie delen met de ambachtelijke bakker. Daarom is afgelopen maand opnieuw een najaarsmagazine verschenen, boordevol verrassende recepten op basis van grotendeels bestaande en bekende grondstoffen. Ook deelt Royal Steensma haar kennis via masterclasses, een magazine met recepten...

Recept Hazelnootslof

Recept Hazelnootslof

Ingrediënten sloffendeeg 14 stuks: 2.400 gram Damco kompleet kanopoeder 950 gram Boter 250 gram Melissuiker 60 gram Heel ei 120 gram Water Werkwijze Boter, suiker, heel ei en water klontvrij mengen en vervolgens Damco kompleet kanopoeder toevoegen. Zodra het deeg gevormd is, de machine stoppen en het deeg 12 uur koelen. Ingrediënten vulling: 1.500...

‘Wij willen de beste van de klas zijn’

‘Wij willen de beste van de klas zijn’

© Royal Steensma Een gloednieuwe bedrijfsfilm, een kersvers voorjaarsmagazine, verrassende toepassingsmogelijkheden van de populaire specerij kurkuma, een afgestoft en verbeterd kleinbroodpoeder én demonstraties van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en patissier Hidde de Brabander. Royal Steensma is klaar voor Bakkersvak! Met het in dienst nemen van...