Meesterlijke creaties

Uit dit dossier
Vakwedstrijden blijven populair

Vakwedstrijden blijven populair

Met 186 deelnemers zijn de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden nog steeds populair. Ook dit jaar vond het evenement plaats in Drachten. Binnen twintig verschillende categorieën werden er prijzen weggegeven. De grote winnaar van de avond was Bakkerij Nollen, die er met de kampioensbokaal vandoor ging.

Royal Steensma werkt aan fundament

Royal Steensma werkt aan fundament

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op bij Royal Steensma. Onlangs maakte de producent van bakkerijgrondstoffen de overname van Bak Speciaal bekend. Binnenkort opent Royal Steensma twee moderne opleidingscentra waar jongeren worden klaargestoomd voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En ondertussen viert het bedrijf ook nog zijn 180-jarig...

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Met Bak Speciaal heeft Royal Steensma begin dit jaar een ambachtelijke specialist in exclusieve bakkerijgrondstoffen voor bijzondere broodsoorten overgenomen. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van voornamelijk banketgrondstoffen. Portret van een nieuwkomer in de Royal Steensma-familie.

Aan de slag met de meestertitel

Aan de slag met de meestertitel

Elke branche verdiend een instituut zoals het meestersgilde, vindt Hidde de Brabander. Hij ging vorig jaar de strijd aan met zichzelf en sleepte daarmee de titel Meester Patissier binnen. Nu gaat hij de strijd aan met de titel zelf. “Wat er nu staat, kan nog veel mooier worden. Daar werk ik graag van binnenuit aan.”

Kefirbrood

Kefirbrood

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, werkzaam bij Royal Steensma als baktechnisch adviseur, heeft voor zijn werkgever het recept van een kefirbrood ontwikkeld. “Kefir is een yoghurtachtige drank, die steeds populairder wordt en die je al volop terugvindt in het zuivelschap van de supermarkt”, aldus Hiljo. “Vanwege de aanwezige melkzuurbacterie ook interessant...