Machines

Uit dit dossier
Rens Automation gaat verder als Rens Bakery Solutions

Rens Automation gaat verder als Rens Bakery Solutions

Rens Automation gaat verder onder een nieuwe naam: Rens Bakery Solutions. Dit jaar viert het bedrijf zijn vijfjarig jubileum met een nieuw pand en een nieuwe naam. Ook lanceert het bedrijf gelijktijdig een nieuwe uitstraling en website.

De Haarlemse Bakker beknibbelt niet op machines en inrichting

De Haarlemse Bakker beknibbelt niet op machines en inrichting

De Haarlemse Bakker heeft fors geïnvesteerd in een nieuwe bakkerij. De bestaande productielocatie werd uitgebreid en opnieuw ingedeeld. Bij het gehele bouwtraject werden John en Rob van Esdonk begeleid door TenBa. “We hebben verstand van brood bakken, maar voor een dergelijk groot project hadden we echt hulp nodig.”

Man en macht

Man en macht

De bakkerijsector groeit. Niet alleen letterlijk (dit jaar schreven al 185 nieuwe brood- en banketbakkers zich in bij de Kamer van Koophandel, zo meldde BoldData vorige maand). Groei zit ’m ook in schaalvergroting. Eenmansbakkerijen die ermee stoppen, worden steeds vaker overgenomen door grotere bakkerijen.

Twaalfduizend busbroden per uur

Twaalfduizend busbroden per uur

‘Deeg-sheeting’, robots, reproduceerbaarheid, meer broodsoorten en hygiëne: het zijn een paar technieken en ontwikkelingen die het industrieel bakken van brood de afgelopen twintig jaar flink hebben veranderd. Aart-Jan Hartman, commercieel directeur van Kaak, vertelt hoe brood toch ook een ambachtelijk product bleef.

Modulair automatiseren  in de bakkerij

Modulair automatiseren in de bakkerij

Groeien in volume en een variëteit aan producten blijven aanbieden? Het automatiseren van processen kan een oplossing zijn voor de vraagstukken waar je als grote ambachtelijke bakkerij mee te maken hebt. Radilinq automatiseert handmatige bakkerijprocessen. Kwaliteit, flexibiliteit en innovatie staan daarbij centraal.