Machines

Uit dit dossier
Man en macht

Man en macht

De bakkerijsector groeit. Niet alleen letterlijk (dit jaar schreven al 185 nieuwe brood- en banketbakkers zich in bij de Kamer van Koophandel, zo meldde BoldData vorige maand). Groei zit ’m ook in schaalvergroting. Eenmansbakkerijen die ermee stoppen, worden steeds vaker overgenomen door grotere bakkerijen.

Twaalfduizend busbroden per uur

Twaalfduizend busbroden per uur

‘Deeg-sheeting’, robots, reproduceerbaarheid, meer broodsoorten en hygiëne: het zijn een paar technieken en ontwikkelingen die het industrieel bakken van brood de afgelopen twintig jaar flink hebben veranderd. Aart-Jan Hartman, commercieel directeur van Kaak, vertelt hoe brood toch ook een ambachtelijk product bleef.

Modulair automatiseren  in de bakkerij

Modulair automatiseren in de bakkerij

Groeien in volume en een variëteit aan producten blijven aanbieden? Het automatiseren van processen kan een oplossing zijn voor de vraagstukken waar je als grote ambachtelijke bakkerij mee te maken hebt. Radilinq automatiseert handmatige bakkerijprocessen. Kwaliteit, flexibiliteit en innovatie staan daarbij centraal.

Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord

Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers.

Kaak viert 175-jarig jubileum en bundelt alle specialisaties onder merknaam KAAK

Kaak viert 175-jarig jubileum en bundelt alle specialisaties onder merknaam KAAK

Kaak vierde 24 juni het 175-jarig bestaan. Daarnaast bundelde de producent van machines voor de bakkerij-industrie deze dag alle specialisaties onder de merknaam KAAK.