Regelgeving

Uit dit dossier
Voldoet u al aan het Warenwetbesluit?

Voldoet u al aan het Warenwetbesluit?

Het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood is op 1 juli 2020 in werking getreden. De overgangstermijn is twee jaar, dus u heeft nog ongeveer een jaar om aan alle eisen te voldoen. Dit is daarom hét moment om te kijken hoe u ervoor staat, en ervoor te zorgen dat uw medewerkers de consument op de juiste manier kunnen informeren.

Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

“Allergenen, zoals gluten bevattende granen, sesamzaad en noten, komen in vrijwel alle bakkerijen voor. Het is belangrijk en zelfs verplicht uw klant proactief te wijzen op informatie over allergenen in uw producten”, aldus Linda van Zonsbeek, kennisspecialist bij NBC. “Maak in de winkel zichtbaar dat u deze informatie paraat hebt.”

Webinar Warenwetbesluit nogmaals op 6 juli

Webinar Warenwetbesluit nogmaals op 6 juli

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Nationale Bakkerij Academie (NBA) organiseerden op 11 maart een webinar over het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood. Vanwege de grote belangstelling vindt dit webinar op 6 juli nogmaals plaats.

Nieuwe aanvullende module op Hygiënecode

WAGENINGEN - Om volledig te voldoen aan de wettelijke hygiëneregels, is er een aanvullende module op de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij geschreven. Het gaat om een module met eisen die gelden voor bedrijven in de categorie ‘industrie’. Het ministerie van VWS heeft de aanvullende module officieel goedgekeurd. Nieuwe eisen In de module staan drie nieuwe onderwerpen centraal: Het beheersen van gevaren in grondstoffen Aan grondstoffen kunnen verschillende chemische en microbiologische gevaren zitten. U dient aan te kunnen tonen of de veiligheid van de grondstoffen...