Dossier

Inspiratie

SAB

Inspiratie is het online dossier van Stichting Ambachtelijke Bakkerij.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is het platform voor promotie en informatie van en voor de ambachtelijke (banket)bakker. De stichting richt zich op het toekomstperspectief van de ambachtelijke (banket)bakkerij via promotie en het delen van kennis en informatie met vakgenoten.

  • Embrosa

    Meer marketingkracht met nieuwe app Embrosa

    Als ambachtelijke brood- of banketbakker ben je goed in je vak. Je weet alles van je producten, kent je klanten en weet wat er speelt in je regio. Maar misschien vind je het lastig om actief bezig te zijn met social media? De Stichting Ambachtelijke Bakkerij ondersteunt je hierbij graag. Sinds kort biedt de stichting haar leden extra marketingkracht met een gratis app: Embrosa. Lees verder →

  • herfst

    Pluk de herfst

    Iedere ambachtelijke bakker werkt met producten uit de natuur. Of het nou gaat om de granen voor zijn brood of de ­vruchten voor zijn gebak: hij is afhankelijk van wat de natuur te bieden heeft. De ene oogst is daarbij de andere niet. Dat betekent dat een bakker ieder seizoen weer moet experimenteren met recepturen en werkwijzen. Lees verder →

  • Over smaak valt te twisten!

    Een waterdichte testmethode, een gedegen communicatieplan opgezet door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, NBOV en NBC én een nieuwe, landelijke mediapartner. Eigenlijk ligt alles klaar voor een nieuwe oliebollencompetitie, maar de kosten zijn te hoog. Lees verder →

  • Ode aan brood

    Breng uw eigen ode aan brood

    Hopelijk heeft u hem al een keer voorbij zien komen op televisie of social media: de prachtige Ode aan Brood, onderdeel van de TV-commercial die brood stevig op de kaart wil zetten. Lees verder →

  • Banket bewaar- en serveertips

    Banket bewaar- en serveertips

    Zo’n overheerlijke slagroomsoes van je ambachtelijke (banket)bakker of een lekker warm worstenbroodje eet je natuurlijk het liefste direct op. Soms moet je echter even wachten. Hoe bewaar je de lekkernijen van de banketbakker? En hoe serveer je deze op hun best? Lees verder →

  • Zomerse eetmomenten

    Combineer en varieer! Zomerse eetmomenten

    Een picknick op een mooie plek in de natuur of een barbecue in eigen tuin. De zomer vraagt om buiten eten. En natuurlijk hoort daar lekker brood van de ambachtelijke bakker bij! Dat komt in velerlei soorten en maten: voor elk wat wils. Lees verder →

  • Stichting Ambachtelijke bakker_ Het nationaal schoolontbijt

    Het nationaal schoolontbijt

    Doet u mee met de 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt van 5 t/m 9 november? Ook dit jaar gaan op duizenden basisscholen in heel Nederland meer dan een half miljoen kinderen samen ontbijten. Lees verder →

1 2 3 5