Industrie

Uit dit dossier
‘Consument profiteert van meer robots in voedingsindustrie’

‘Consument profiteert van meer robots in voedingsindustrie’

Het kabinet ziet robots als een mogelijke oplossing voor het personeelstekort. Volgens Ceel Elemans, sector specialist Food van ING Sector Banking kan de consument profiteren van meer robots in de voedingsindustrie. Het Arnhemse ingenieursbureau QING liet al zien dat de inzet van robots ook is weggelegd voor kleinere voedingsproducenten.

All Bakers in handen van Vleems Bakery International

All Bakers in handen van Vleems Bakery International

All Bakers, producent van diverse soorten bagels, muffins en appelstrüdels, is op 1 november overgenomen door Vleems Bakery International uit Emmen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De Bakkers Combinatie behaalt IFS Broker certificaat

De Bakkers Combinatie behaalt IFS Broker certificaat

Na het behalen van het Skal Bio certificaat in maart, behaalde De Bakkers Combinatie B.V. op 11 november het IFS Broker Version 3.1, 2021 certificaat. Daarmee is de organisatie ge-audit voor de auditscope Trade of bakery products. Met trots reikte directeur Patrick Tissen gisteren het certificaat uit aan kwaliteitsmanager Sandra Effendi.

Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

De productie in de voedingsmiddelenindustrie groeide juni 2022 met 3 procent ten opzichte van de dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vandemoortele bouwt nieuwe productielocatie in Frankrijk

Vandemoortele bouwt nieuwe productielocatie in Frankrijk

Vandermoortele, Belgisch voedingsbedrijf voor bakkerijproducten en margarines, culinaire oliën en vetten, bouwt een nieuwe fabriek in Torcé in Bretagne voor de productie van koffiekoeken. De investering bedraagt circa 25 miljoen euro. Met de bouw van de nieuwe fabriek wordt de productiecapaciteit van de koeken met ongeveer 25.000 ton per jaar uitgebreid.