Industrie

Uit dit dossier
Twaalfduizend busbroden per uur

Twaalfduizend busbroden per uur

‘Deeg-sheeting’, robots, reproduceerbaarheid, meer broodsoorten en hygiëne: het zijn een paar technieken en ontwikkelingen die het industrieel bakken van brood de afgelopen twintig jaar flink hebben veranderd. Aart-Jan Hartman, commercieel directeur van Kaak, vertelt hoe brood toch ook een ambachtelijk product bleef.

Modulair automatiseren  in de bakkerij

Modulair automatiseren in de bakkerij

Groeien in volume en een variëteit aan producten blijven aanbieden? Het automatiseren van processen kan een oplossing zijn voor de vraagstukken waar je als grote ambachtelijke bakkerij mee te maken hebt. Radilinq automatiseert handmatige bakkerijprocessen. Kwaliteit, flexibiliteit en innovatie staan daarbij centraal.

Buteressence neemt nieuwe poedermengerij in gebruik

Buteressence neemt nieuwe poedermengerij in gebruik

Aromahuis Buteressence heeft twee nieuwe menglijnen in gebruik genomen. De afronding van een meerjarig project waarbij alle productiefaciliteiten in Zaandam zijn verbeterd en uitgebreid, zodat het bedrijf aan de stijgende vraag naar poedervormige aroma’s kan blijven voldoen.

NVB en VBZ starten pilot tegen voedselverspilling

NVB en VBZ starten pilot tegen voedselverspilling

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten (VBZ) zijn een samenwerking aangegaan met de stichting 'Samen tegen voedselverspilling'. Onlangs startten de verenigingen een pilot om hun leden te helpen om voedselverspilling terug te dringen. Dat meldt...

Kaak viert 175-jarig jubileum en bundelt alle specialisaties onder merknaam KAAK

Kaak viert 175-jarig jubileum en bundelt alle specialisaties onder merknaam KAAK

Kaak vierde 24 juni het 175-jarig bestaan. Daarnaast bundelde de producent van machines voor de bakkerij-industrie deze dag alle specialisaties onder de merknaam KAAK.