Industrie

Uit dit dossier
160 jaar Hellema Hallum

160 jaar Hellema Hallum

Hellema Hallum viert in 2021 het 160 jarig jubileum. Vanwege corona is de viering minder groots dan in een normaal jaar. “Normaal gesproken zouden we groter uitpakken", zegt productmanager Frank Wildschut tegen Bakery Sweets Center. "Op bijvoorbeeld de ISM zoetwarenbeurs, maar door de pandemie zijn alle grote evenementen afgelast." Wel was er oranjekoek...

Davelaar Jodenkoek krijgt nieuwe naam

Davelaar Jodenkoek krijgt nieuwe naam

De bekende Jodenkoeken van Davelaar krijgen een nieuwe naam, Odekoeken. Naast de nieuwe naam verandert de nieuwe eigenaar bakkersfamilie Pater ook de verpakking. Daarnaast neemt het bedrijf voortaan nieuwe mensen aan via open hiring.

Dutch Bakery Group neemt Danvo Bakeries over

Dutch Bakery Group neemt Danvo Bakeries over

Dutch Bakery Group, producent van afbakbrood en -broodsnacks, neemt branchegenoot Danvo Bakeries over. Met de overname wil Dutch Bakery Group de positie in het segment zuurstofarm verpakt rustiek en artisanaal afbakbrood versterken. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.

Theo Heere (VBZ): ‘Lekker moet lekker blijven’

Theo Heere (VBZ): ‘Lekker moet lekker blijven’

Theo Heere is directeur van de VBZ, branchevereniging in lekkers: leden houden zich bezig met de productie van koek, snoep, chocolade, zoutjes en chips. Grootste uitdaging voor de branche is suiker- en zoutreductie. VBZ zet vooral in op maximale portiegrootte en heldere informatie, zodat de consument een bewuste keuze kan maken. Maar, vindt Heere: “Hier...

Metaalindustrie Van ’t Wout en Bodijn Machinewerken bundelen krachten

Metaalindustrie Van ’t Wout en Bodijn Machinewerken bundelen krachten

Metaalindustrie Van ’t Wout en Bodijn bundelen hun krachten. Vanaf januari 2021 trekken de bedrijven samen op. Beide bedrijven blijven zelfstandig voortbestaan.