Industrie

Uit dit dossier
Davelaar Jodenkoek krijgt nieuwe naam

Davelaar Jodenkoek krijgt nieuwe naam

De bekende Jodenkoeken van Davelaar krijgen een nieuwe naam, Odekoeken. Naast de nieuwe naam verandert de nieuwe eigenaar bakkersfamilie Pater ook de verpakking. Daarnaast neemt het bedrijf voortaan nieuwe mensen aan via open hiring.

Dutch Bakery Group neemt Danvo Bakeries over

Dutch Bakery Group neemt Danvo Bakeries over

Dutch Bakery Group, producent van afbakbrood en -broodsnacks, neemt branchegenoot Danvo Bakeries over. Met de overname wil Dutch Bakery Group de positie in het segment zuurstofarm verpakt rustiek en artisanaal afbakbrood versterken. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.

Theo Heere (VBZ): ‘Lekker moet lekker blijven’

Theo Heere (VBZ): ‘Lekker moet lekker blijven’

Theo Heere is directeur van de VBZ, branchevereniging in lekkers: leden houden zich bezig met de productie van koek, snoep, chocolade, zoutjes en chips. Grootste uitdaging voor de branche is suiker- en zoutreductie. VBZ zet vooral in op maximale portiegrootte en heldere informatie, zodat de consument een bewuste keuze kan maken. Maar, vindt Heere: “Hier...

Metaalindustrie Van ’t Wout en Bodijn Machinewerken bundelen krachten

Metaalindustrie Van ’t Wout en Bodijn Machinewerken bundelen krachten

Metaalindustrie Van ’t Wout en Bodijn bundelen hun krachten. Vanaf januari 2021 trekken de bedrijven samen op. Beide bedrijven blijven zelfstandig voortbestaan.

Zoutgehalte van brood ligt wederom onder de wettelijke norm

Zoutgehalte van brood ligt wederom onder de wettelijke norm

Het zoutgehalte van brood van bakkerijen aangesloten bij de NVB ligt wederom onder de wettelijke norm. Dat blijkt uit de 2020 editie van de NVB Zoutmonitoring.