Industrie

Uit dit dossier
Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

De productie in de voedingsmiddelenindustrie groeide juni 2022 met 3 procent ten opzichte van de dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vandemoortele bouwt nieuwe productielocatie in Frankrijk

Vandemoortele bouwt nieuwe productielocatie in Frankrijk

Vandermoortele, Belgisch voedingsbedrijf voor bakkerijproducten en margarines, culinaire oliën en vetten, bouwt een nieuwe fabriek in Torcé in Bretagne voor de productie van koffiekoeken. De investering bedraagt circa 25 miljoen euro. Met de bouw van de nieuwe fabriek wordt de productiecapaciteit van de koeken met ongeveer 25.000 ton per jaar uitgebreid.

Smilde Bakery opent vernieuwde fabriek in Edam

Smilde Bakery opent vernieuwde fabriek in Edam

Op vrijdag 20 mei opende de nieuwbouw van Smilde Bakery in Edam. Smilde Bakery, onderdeel van familiebedrijf Royal Smilde, produceert vooral halffabricaten van bladerdeeg zoals roomhoorns en taartbodems voor bakkers en supermarkten.

Mag je brood kleuren?

Mag je brood kleuren?

Rode, oranje en voor Halloween zelfs zwartgekleurde (hamburger)broodjes onder de naam ‘Black Bun’: je ziet steeds meer verrassende varianten verschijnen op onze klassieke wit of bruin uitziende broden. Maar mag dat ook?

NVB wil huidige regeling ODE en SDE++ aanpassen

NVB wil huidige regeling ODE en SDE++ aanpassen

Industriële bakkerijen moeten meer betalen voor energie. Niet alleen vanwege de hogere energieprijzen maar ook door de huidige regelingen rondom de ODE en SDE++. De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) pleit voor een gelijk speelveld voor het bedrijfsleven en zet op de website de standpunten uiteen.