Industrie

Uit dit dossier
Kaak viert 175-jarig jubileum en bundelt alle specialisaties onder merknaam KAAK

Kaak viert 175-jarig jubileum en bundelt alle specialisaties onder merknaam KAAK

Kaak vierde 24 juni het 175-jarig bestaan. Daarnaast bundelde de producent van machines voor de bakkerij-industrie deze dag alle specialisaties onder de merknaam KAAK.

Minder,  minder,  minder... Suiker

Minder, minder, minder... Suiker

Producenten worstelen met de omslag naar gezondere voeding zoals de overheid die voor ogen heeft. Zeker het terugbrengen van het aandeel suiker in producten valt niet mee. Een herformuleringstool van Wageningen University & Research kan producenten van bakkerijproducten en zoetwaren daarbij helpen. De tool werd op 22 april tijdens een workshop gepresenteerd.

160 jaar Hellema Hallum

160 jaar Hellema Hallum

Hellema Hallum viert in 2021 het 160 jarig jubileum. Vanwege corona is de viering minder groots dan in een normaal jaar. “Normaal gesproken zouden we groter uitpakken", zegt productmanager Frank Wildschut tegen Bakery Sweets Center. "Op bijvoorbeeld de ISM zoetwarenbeurs, maar door de pandemie zijn alle grote evenementen afgelast." Wel was er oranjekoek...

Davelaar Jodenkoek krijgt nieuwe naam

Davelaar Jodenkoek krijgt nieuwe naam

De bekende Jodenkoeken van Davelaar krijgen een nieuwe naam, Odekoeken. Naast de nieuwe naam verandert de nieuwe eigenaar bakkersfamilie Pater ook de verpakking. Daarnaast neemt het bedrijf voortaan nieuwe mensen aan via open hiring.

Dutch Bakery Group neemt Danvo Bakeries over

Dutch Bakery Group neemt Danvo Bakeries over

Dutch Bakery Group, producent van afbakbrood en -broodsnacks, neemt branchegenoot Danvo Bakeries over. Met de overname wil Dutch Bakery Group de positie in het segment zuurstofarm verpakt rustiek en artisanaal afbakbrood versterken. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.