Horeca
Uit dit dossier
Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan
Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.
Slagerij van Melik en Bufkes Brusselse Poort openen vernieuwde vestiging
Slagerij Van Melik en Bufkes Brusselse Poort openden 18 februari de deuren van de vernieuwde en verbouwde vestiging in Maastricht. De Slagerij en Bufkes verhuisden naar de overzijde van de passage en breidden qua vierkante meters flink uit.
‘Steeds meer chefs maken hun eigen brood’
Maxim Rolvink (29) is de eerste broodsommelier van Nederland. De bakkerszoon creëert broden die bij de gerechten van restaurant Wils in Amsterdam passen. “In deze rol kan ik mijn creativiteit beter kwijt dat in een traditionele bakkerij.” Door de groeiende interesse voor brood ziet Rolvink in de toekomst wel meer vakgenoten opstaan.
Broodsommelier: een nieuw vak
Bij restaurant Wils in Amsterdam is de eerste broodsommelier van Nederland in dienst: Maxim Rolvink. Bij een sommelier denk je natuurlijk aan wijn, maar ook brood kun je op gerechten afstemmen.
Peppernuts Bakery opent in Rotterdam
Vandaag, 22 september, opent de eerste Peppernuts Bakery in de Koopgoot in Rotterdam. In dit horecaconcept draait alles om peper- en kruidnoten. Deze pop-up is dagelijks geopend tot en met 6 december.