Financieel

Uit dit dossier
Derving

Derving

Een dervingspercentage als ‘norm’ hanteren? Dat heeft in mijn beleving een negatieve invloed op de branche. Bakkers die er wel op sturen, zijn regelmatig beïnvloed door gesprekken met collega’s. Cijfers gaan een eigen leven leiden, met alle (negatieve) gevolgen van dien. Koos Klein Door Koos Klein Voor mij is er geen algemene norm. De norm bepaalt...

Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht

Zodra ik met een ondernemer om de tafel zit om de daadwerkelijke overdracht van zijn bedrijf te bespreken, heeft het onderwerp al jaren op de agenda gestaan en zijn er geen obstakels meer te verwachten. Een goede voorbereiding is namelijk van essentieel belang en kost tijd. Als ondernemer moet je hier naartoe groeien en er klaar voor zijn. Michel Duijm...

We werken aan de toekomst

We werken aan de toekomst

‘Bakkers in Bedrijf’ bestaat als vakblad twintig jaar. In die tijd heeft de bakkerijbranche zich ontwikkeld tot een bedrijfstak met toekomst. Beperkte men zich twintig jaar terug nog tot het beperkte traditionele assortiment en vond je hier en daar een innoverende bakker, tegenwoordig bruist de bakkerijsector van de activiteiten. Door Koos Klein Koos...

Eindejaarstips

Eindejaarstips

Ook dit jaar houden we de traditie in stand om stil te staan bij enkele eindejaarstips om goed het nieuwe jaar in te gaan. Investeringsaftrek Indien u van plan bent dit jaar nog enkele investeringen te doen kan het de moeite lonen enkele investeringen door te schuiven naar volgend jaar. Indien u in één jaar meer investeert dan ca. € 56.000 blijft het...

Trends 2018

Trends 2018

Afgelopen week ben ik een aantal dagen op de Horecava beurs geweest. Het is goed om te zien dat het bakkersgilde daar ook steeds beter vertegenwoordigd is. Het is ook erg leuk om te zien dat het bakkersvak leeft. Laten we hopen dat dit de trend wordt voor 2018: jonge enthousiaste ondernemers die hun weg vinden in het vak. Het ‘Goed van Start’ initiatief...