Events

Uit dit dossier
‘Door onze ideeën te delen, komen we allemaal verder’

‘Door onze ideeën te delen, komen we allemaal verder’

“Het is voor de hele branche goed om verder te kijken dan alleen morgen”, vindt Meester Boulanger Peter Bienefelt. Hij praat tijdens de bijeenkomst ‘Blik van de Meester Boulangers op 2030’ met vak- en branchegenoten over de toekomst van brood. “Waar zouden we terecht kunnen komen en wat hebben we dan nodig? Het is belangrijk daar samen over na te denken.”

Livestream met chef Graham Mairs - Vipam en IRCA bieden chocolade-inspiratie

Livestream met chef Graham Mairs - Vipam en IRCA bieden chocolade-inspiratie

Inspiratie in coronatijd: met een doos bonbons op tafel en de Britse patissier Graham Mairs op het computerscherm stimuleren distributeur Vipam en Italiaans chocolademerk IRCA Nederlandse banketbakkers om nieuwe producten uit te proberen, met cacao in de hoofdrol.

Bakkers kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

Bakkers kunnen zich weer inschrijven voor het Nationaal Schoolontbijt

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 2 tot en met 6 november gaan basisschoolkinderen weer samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven tot 30 september.

Chocolade-inspiratie van Hidde de Brabander op Ice this Day

Chocolade-inspiratie van Hidde de Brabander op Ice this Day

Chocolade is net als ijs een verwenproduct. Eén waar je alle kanten mee op kunt. Van een eenvoudig, maar populair product als breekchocolade tot bonbons voor bij de koffie. Wat de ijsbereider er allemaal mee kan, laat Hidde de Brabander zien tijdens een demonstratie op Ice this Day.

Meester Boulangers kijken naar de toekomst

Meester Boulangers kijken naar de toekomst

Het Nederlands Bakkerij Centrum organiseert op 22 september en 8 oktober twee inspiratiesessies onder de noemer 'Blik van de Meester Boulangers op 2030'. Deze sessies zijn onderdeel van de campagne 'Brood uit Europa, goed verhaal' en worden ingevuld door de Meester Boulangers.