De toekomst

Uit dit dossier
‘We zijn jonge ondernemers met een passie voor het vak’

‘We zijn jonge ondernemers met een passie voor het vak’

Samen met zijn zus Vera startte Maarten ten Brinke (26) ruim vijf jaar geleden zijn eigen bakkerij in het centrum van Ommen. Broer en zus leerden het bakkersvak van hun vader, maar toch is hun zaak Sis & Bro Bakery gebaseerd op een heel ander concept, met coffee-to-go en desembroden. “We wilden elkaar niet in de weg zitten.”

‘Elke dag constante kwaliteit leveren is topsport’

‘Elke dag constante kwaliteit leveren is topsport’

Maurits de Greef (26) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten: zijn ouders hadden een bakkerij in Kesteren, waar hij als klein kind vaak te vinden was en zijn eerste bijbaantje had. Hij volgde de bakkersopleiding in Wageningen en werkt momenteel als baktechnisch adviseur bij Royal Koopmans in Leeuwarden. “De afwisseling in deze baan is heel erg...

In opleiding: Wendy Mauriks (16)

In opleiding: Wendy Mauriks (16)

Wendy Mauriks volgt een opleiding horeca, maar loopt stage bij Patisserie de Rouw. Want banket trekt haar meer dan horeca.

‘Leuk om te zien hoe mensen  reageren op mijn producten’

‘Leuk om te zien hoe mensen reageren op mijn producten’

In 2019 won patissier en chocolatier Sibrich Bakker de Gouden Gard. “Meedoen aan die ­wedstrijd was heel leerzaam en goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.” Corona is ­ellendig, maar heeft ook voordelen, zoals meer aandacht voor ambachtelijke en lokale producten. “Wat mij betreft hebben kwaliteit en ­duurzaamheid de toekomst.”

‘De klant komt voor kwaliteit en beleving’

‘De klant komt voor kwaliteit en beleving’

Jan Zoet (19) kreeg het vak met de paplepel ingegoten: zijn opa had een eigen zaak en als kleinzoon Jan bij zijn grootouders logeerde, hielp hij regelmatig in de bakkerij. Vorig jaar werd hij Talent van het Jaar bij de BakkersVakWedstrijden, en zijn grootste droom? Zijn eigen bakkerij openen.